Debata: Ideja Demokracije – realnost ili nedostižan san?

Objavio admin, 02/05/2019, pod: INFO ZONA

Debata “Ideja Demokracije – realnost ili nedostižan san?” održat će se u petak, 3. svibnja, u 17 sati u Klubu Zona.  Članovi Splitske debatne unije debatirat će o pozitivnostima i negativnostima demokracije te važnosti glasovanja, ali i publici dati priliku da izgradi i iznese vlastite stavove. – Prije početka debate ukratko ćemo objasniti što sve […]

Debata “Ideja Demokracije – realnost ili nedostižan san?” održat će se u petak, 3. svibnja, u 17 sati u Klubu Zona.  Članovi Splitske debatne unije debatirat će o pozitivnostima i negativnostima demokracije te važnosti glasovanja, ali i publici dati priliku da izgradi i iznese vlastite stavove.

– Prije početka debate ukratko ćemo objasniti što sve demokracija obuhvaća te kako bi trebala funkcionirati. U samoj debati sudjelovat će dvije strane – jedna će zagovarati pozitivnosti koje proizlaze iz demokracije, dok će druga analizirati negativne posljedice koje nismo mogli predvidjeti, a s kojima se ne znamo adekvatno nositi. Pored toga, naglasit će se i važnost izlaska mladih na izbore te kako u konačnici svaki glas formira Europsku uniju, a samim time i našu budućnost. Sudionici će imati priliku tijekom i nakon debate izraziti svoje mišljenje i stajalište o iznesenim problematikama te se tako uključiti u samu raspravu – najavljuju iz Splitske debatne unije, napominjući da ovo događanje realiziraju u suradnji s Info zonom, povodom Europskog tjedna mladih čija je ovogodišnja tema Demokracija i ja.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback