Projekcija filma “1. disonantni komad za kameru i tijelo”

Objavio admin, 20/04/2022, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, FILM, KINO KLUB SPLIT, TIRAMOLA

U nedjelju, 24. travnja 2022., u 13 sati, u Kino Klubu Split (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) će se održati projekcija eksperimentalnog plesnog filma “1. disonantni komad za kameru i tijelo” Nastasje Štefanić i Matije Kralja (projekcija je namijenjena polaznicima radionice “Spiral fluidity”)

“1. disonantni komad za kameru i tijelo” 2021., 18′ 14”
Zauzimanje (ili ponovno osvajanje) prostora koji nisu mišljeni za ljudsko korištenje ili pak prostora koji su nekad imali jasnu namjenu, a sada su tek slabi odbljesak nekadašnjeg prisustva života, sam film postavlja na granicu susreta ne-mjesta i neugasive potrebe za uspostavom mjesta. Poigravanje s prostornim pražnjenjem i/ili punjenjem uz intenzivne režijske i montažne intervencije oblikuje se novi (još nenastanjen) prostor filma, koji poziva na uspostavu komunikacije – no da bi ona uopće bila moguća upozorava na nužnost neprestanog propitivanja pojmovlja kojima se koristimo (i na lingvističkom, i na tjelesnom i na filmskom planu).

AUTORSKI TIM:
Ideja, koreografija, izvedba i režija: Nastasja Štefanić
Režija, snimanje i montaža: Matija Kralj
Dramaturška podrška: Nikolina Rafaj
Oblikovanje zvuka: Nastasja Štefanić
Kostimi: Dalibor Šakić
Grafičko oblikovanje: Paula Šantić
Produkcija: UPUH 2020.

Realizirano uz potporu: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Kazalište na otvorenom – Kamenjak i Kulturno informativni centar – KIC

Prijave na plesnaudrugatiramola@gmail.com ili na 091/796-9864

Više o Radionici Spiral Fluidity koju će voditi Nastasja Štefanić saznajte na linku.

RSS 2.0 | trackback