ROOM 100 na dvotjednoj rezidenciji u Češkoj

Objavio admin, 13/03/2019, pod: članice, IZVEDBENI PROGRAM, POZITIVNA SILA, ROOM 100

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 od 10. do 25. ožujka 2019. godine nalazi se na rezidenciji u Plum Yard centru – slobodnom prostoru za kazalište, umjetnost i edukaciju – u malom češkom mjestu Malovice u organizaciji Cirqueona, centra za razvoj suvremenog cirkusa u Češkoj, i kazališta Continuo Theatre koji upravlja prostorom Plum Yarda. Rezidencija […]

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 od 10. do 25. ožujka 2019. godine nalazi se na rezidenciji u Plum Yard centru – slobodnom prostoru za kazalište, umjetnost i edukaciju – u malom češkom mjestu Malovice u organizaciji Cirqueona, centra za razvoj suvremenog cirkusa u Češkoj, i kazališta Continuo Theatre koji upravlja prostorom Plum Yarda.

Rezidencija u Plum Yardu treća je faza istraživanja za novu produkciju radnog naziva „Barehanded Sculptor“. U osnovi nove produkcije ROOM 100 je istraživanje atmosfere javnog prostora, istraživanje kako ljudsko tijelo može pojačati atmosferu specifičnih javnih prostora i kako tijela obogaćena cirkuskim (kontorcionizma, dislokacije i akrobatike) i plesnim (butoh ples) vještinama mogu prezentirati svoje vještine bez narušavanja ravnoteže prostora.

Istraživanje za novi projekt započeto je u kolovozu 2018. godine kada je redatelj Jakov Labrović pozvan na jednomjesečnu rezidenciju u Kopenhagen, u organizaciji Københavns Internationale Teater. Izmicanje izvedbene umjetnosti iz tradicionalnih kazališnih okvira i dovođenje u javni prostor rezultiralo je work-in-progress prezentacijom u tvornici PrØvestenen u izvedbi Jakova Labrovića i Antonije Kuzmanić. Druga faza istraživanja realizirana je u listopadu 2018. godine istraživanjem specifične arhitekture nikad dovršenog Doma mladih i načina na koji prostor koji nema izvedbenu namjenu može postati takav. Rezultat druge faze istraživanja je kontorcionistički performans u izvedbi Antee Vrdoljak.

Vrijeme: 10. & 25. ožujka 2019.

Mjesto: Malovice, Češka

Website: https://www.cirqueon.cz/ ; https://www.svestkovydvur.cz/en/; http://www.continuo.cz/en/; http://www.room100.org; https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/

—-

Produkciju nove predstave izvedbenog kolektiva ROOM 100 financijski su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Split.

Rad ROOM 100 u 2019. godini podržava Zaklada Kultura nova.

KONTAKT

Antonia Kuzmanić

Biskupa Jurja Dobrile 6,

21 000 Split

Tel: 099.668.1189

E-mail: antonia.kuzmanic@gmail.com

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback