4. ciklus DIGI radionica – proširena stvarnost

Objavio admin, 13/10/2021, pod: EDUKACIJA, MKC, PLATFORMA DOMA MLADIH

Počinje novi ciklus DIGI radionica ovoga puta pod vodstvom Veljka Popovića. Svi sudionici imat će priliku naučiti kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Igra se sastoji od igraćih karata, kojima se kroz sustav proširene stvarnosti dodaje multimedijalni sadržaj.

O predavaču: Veljko Popović diplomirao je na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a od 1998. profesionalno se bavi računalnom grafikom. Profesor je na umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje animaciju. Njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.

O DIGI radionicama: Krajem listopada Platforma Doma mladih organizira zadnji ciklus online DIGI radionica na temu kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Polaznici radionice naučit će osnove rada s tehnologijom real time renderinga (unity, unreal) te će izraditi ilustracije za igraće karte kojima će kasnije, koristeći sustav proširene stvarnosti, dodavati multimedijani sadržaj.

Program radionica podijeljen je u tri dijela. U prvom dijelu sudionike će se upoznati s tematikom proširene stvarnosti i predprodukcijom koja uključuje izradu sinopsisa i scenarija za društvenu igru te izradu dizajna grafičkih elemenata. Drugi dio uključuje izradu sadržaja proširene stvarnosti, odnosno izradu 3D modela, animacije i aplikacije za društvenu igru. Na kraju, u trećem dijelu, kreće testiranje izrađene igre. Radionice se provode u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, a namijenjene su mladima do 25 godina.

Prijave na sve radionice su obavezne, a zaprimaju se putem online obrasca.

Datumi održavanja radionica su: 26./29. listopada i 2./5./9. studenoga – 10 do 13 sati

Program DIGI radionica proširene stvarnosti:
26. listopada – Upoznavanje s tematikom proširene stvarnosti i predprodukcija
29. listopada – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
02. studenoga – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
05. studenoga – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
09. studenoga – Finalizacija

__
Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback