5. Izvedbeni kolaž

Objavio admin, 20/04/2021, pod: AMFITEATAR, GALERIJA MKC, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Umjetnička organizacija Kolaborativna izvedbena platforma-KIP i plesna udruga Tiramola, u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom, organiziraju 5. Izvedbeni kolaž, program radova splitskih autora i autorica iz područja izvedbenih i plesnih umjetnosti.

PETAK, 23.travnja 2021
19:00h, Galerija MKC
STVARNOSNE KOMPOZICIJE//IMA NEŠTO ŠTO ME RADUJE
Interdisciplinarni projekt Stvarnosne kompozicije // Ima nešto što me raduje premijerno je izveden u rujnu 2020. u muzejskom prostoru atrija Galerije umjetnina Split. Koncepcijom rada se promišlja kako (ne)plesni pokret djeluje kao prijevodbena inačica zvuka, kako se prevodi iz jednog medija u drugi, iz glazbenog impulsa u pokret tijela. Kao što jezično prevođenje nije puki ekvivalent, tako ni pokret nema izravnu sumjerljivost, nego je izvedbena interpretacija pokretom varijacija onoga što je izraženo glazbom. Glazba je posrednik jedne nenametljive estetičke igre, ispisivanja nekog novog rukopisa u odnosu tijela i zvuka.
(Za)mišljen za specifičnu izvedbenu lokaciju ovaj put rad intervenira u arhitektonski prostor izložbene galerije MKC-a inspirirajući se vidljivim arhitektonskim elementima te ih transformirajući u izvedbeni materijal, plesni/tjelesni vokabular autentične koreografske misli, donosi novu i drugačiju prostornu dijalektiku.
Na 5. Izvedbenom kolažu će se predstavit tek fragment rada u trajanju od 10 do 15 min.
Autorski tim predstave čine Ivana Bandalo, Kristina Lovrić, Karolina Šuša.

IZLOŽBA/VIDEO PROJEKCIJA
19:30h, Galerija MKC
Kolektivno autorstvo INTSPACEX COLLABORATION (video projekcije sa lokacija Doma mladih)
Program Intspacex bavi se istraživanjem interakcije prostorne arhitekture i arhitekture tijela, koja kroz suodnos tjelesnog i apstraktnog otvara nebrojene mogućnosti za umjetničku intervenciju.
Autori: Plesna udruga Tiramola (Nikolina Dolfić, Lucija Zalović, Klara Boraska, Hrvoje Jakopović, Nikolina Roso, Mirjana Kamber, Sandra Duilo i Margarita Vuko)
Snimatelj: Toni Wagner

SUBOTA, 24.travnja
19:00h, Mali amfiteatar
VIOLA, JA I NAS DVIJE
Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj novi autorski rad. Instrument u dodiru sa živim tijelom kao da i sam postaje živ i ostaje živim posredstvom zvuka koji se stvara. Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se „otvara“ pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja.

Autorica i izvođačica: Nastasja Štefanić
Kostimografija: Dalibor Šakić
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Tehničar svjetla: Bojan Gagić
Umjetnička i produkcijska podrška: Koraljka Begović
Grafičko oblikovanje: Paula Šantić
Snimanje i Fotografija: Neven Petrović

Ulaz je besplatan za oba dana uz obaveznu rezervaciju mjesta na kipsplit7@gmail.com.

Program se održava uz podršku Zaklade Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback