Svibanj u Info zoni

Objavio Tonči, 27/04/2016, pod: INFO ZONA

Početak kraja sezone događanja u Info zoni – završit ćemo sa stilom! Vraća se Toni Milun, ponovno gostuje književnica koja na biciklu osvaja svijet, otvaramo izložbu jadranskih plaža i otoka zarobljenih u smoli, organiziramo tombolu i after sezone…

Početak svibnja označit će i početak kraja još jedne uspješne sezone događanja u Info zoni, no – završit ćemo sa stilom! Nakon godine dana vraća se Toni Milun, ponovno gostuje književnica koja na biciklu osvaja svijet, otvaramo izložbu jadranskih plaža i otoka zarobljenih u epoksidnoj smoli te organiziramo tombolu i after sezone, a to nije jedine edukacija, ni jedino druženje, ni jedina izložba…

Uz nastavak filmske radionice, radionice stripa, Tečaja hrvatskog znakovnog jezika i škole programiranja, tu je još desetak razloga za doći u Info zonu. Čak i ako se zrak zagrije do preko 30 stupnjeva!

Nakon što se u travnju silom prilika održalo samo jednom, druženje Filmskog kluba u svibnju će se održati čak tri utorka. Prvo druženje bit će 3. svibnja, drugo 17. svibnja, a posljednje svibanjsko druženje 31. svibnja. Sva tri druženja počinju u 19 sati, a temu i lokaciju susreta ekipa će dogovarati iz susreta u susret. Svi zaljubljenici u film slobodni su u Info zoni provjeriti novu temu i lokaciju i pridružiti im se. Dovoljno je kod kuće pogledati ranije dogovorene filmove, a onda na susretu otkrivati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije.

Posljednje događanje u ciklusu Što je film bez sociologije prije ljetne pauze održat će se u utorak, 3. svibnja, u 20 sati u Info zoni. Film 4. majmun donosi bolna svjedočanstva bivših štićenika, njihovih roditelja i doktora uključenih u rad kontroverzne psihijatrijske bolnice Lopača pokraj Rijeke. Dokumentarac Hrvoja Mabića otkrit će tko je 4. majmun, a o istoj problematici svoj će komentar dati dr.sc. Darko Hren sa Katedre za psihologiju splitskog Filozofskog fakulteta.

Večeri modernih društvenih igara nastavljaju se i u svibnju. Svake subote od 20 sati ekipa FantaSTikona donosi svoje društvene igre i podučava zainteresirane, a svi su pozvani donijeti i svoje favorite, doći sami ili s ekipom. Važno je jedino na vrijeme zauzeti stol :)

Irena Delonga Nešić održat će u utorak, 10. svibnja, u 19.30 posljedne druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini. Ponovno će imati dvostruki program – tema razgovora bit će i Kiklop i Preobrazba.

U velikom finalu Kvizanja rezervirano mjesto imaju pobjednici prethodnih šest kola pa je jako malo mjesta za one koji tek sada žele dokazati svoje znanje. Nakon šest tematskih kvizova, 11. svibnja u 20.30 na redu je provjera – općeg znanja. Prijavnica za dvočlanu ekipu dostupna je na klub.infozona.hr.

U svibnju će petak 13. biti dobar dan za ljubitelje stripa jer će se u 20 sati održati novi Stripaški kružok kojeg zaljubljenici u strip – ne propuštaju!

Snežana Radojičić, književnica koja na biciklu osvaja svijet, prethodnih je mjeseci pisala i pedalirala na jugoistoku Azije. Nakon više od godine dana, u ponedjeljak, 16. svibnja, u 19 sati, ponovo dolazi u Info zonu. Predstavit će novu putopisnu knjigu Nomad koja prati njeno dvomjesečno putovanje biciklom kroz Tursku. Kroz iskustvo svog izrastanju u iskusnog nomada donosi priče o ljudima koje sreće i o predrasudama koje ruši susreću se s novim kulturama i narodima.

Od ožujka je Artist Vito u Info zoni održavao višemjesečnu radionicu keramike, a što su polaznice i polaznici naučili i stvorili pokazat će u izložbi radova na kojoj će se izložiti i radovi korisnika udruge Srce. Otvaranje izložbe keramike je u srijedu, 18. svibnja, u 18 sati u Info zoni. Radovi će se moći i kupiti te tako pomoći rad Udruga osoba sa cerebralnom paralizom Srce.

Posljednje ovosezonsko predavanje u ciklusu Mala škola sociologije u četvrtak, 19. svibnja, u 20 sati bavit će temom rodne ravnopravnosti i položaju žena u društvu. Gošća udruge Imaginacija bit će dr.sc. Valerija Barada sa Zadarskog sveučilišta.

Nakon uspješne travanjske premijere Književni generator nastavlja generirati pokretačku energiju za mlade književnike. Novo druženje je u petak, 20. svibnja, u 20 sati. O svijetu književnosti i svojim prvim koracima na književnoj sceni saLuizom Bouharaouom pričat će Marija Rakić Mimica.

Luka Mimica je kipar mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojojzarobljava jadranske plaže i otoke. Njegov projekt Ponesite kući otok osvojio je treće mjesto na Poduzetničkom kampu u Solinu. Izložbu u Info zoni otvorit će u utorak, 24. svibnja, u 19.30.

Originalna informativna tombola još će nas jednom podsjetiti na rezultate protekle sezone događanja u Info zoni i razloge da kraj sezone obilježimo zajedničkom proslavom. Dođite na tombolu i after sezone večer prije neradnog četvrtka – 25. svibnja u 21 sat.

Nakon godinu dana popularni matematičar Toni Milun ponovno dolazi u Info zonu! Radionica financijske pismenostiodržat će se u dvije grupe – u petak, 27. svibnja, u 18 sati te u subotu, 28. svibnja, u 11 sati. Sudionici radionica učit će ispravno razumjeti ugovore koje potpisuje u financijskim ustanovama te će naučiti o važnosti upravljanja osobnim financijama i osnovama kamatnog računa i njegove primjene na obračun kredita, stambene štednje, dječje štednje i slično. Prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

Ako su Književni klub okupirali srednjoškolci, onda će književno druženje u organizacije udruge iTHEom, udruge studenata filoloških smjerova splitskog Filozofskog fakulteta, pripasti prvenstveno studentima. Ljubavni roman bit će tema Književne kritike u utorak, 31. svibnja, u 18.30 u Info zoni. Roman Ivane Sajko zapravo je u mnogočemu sve suprotno od onoga što je sugerirano naslovom te je više socijalni roman kroz koji se ogleda hrvatsko društvo. Raspravu će moderirati Lucijana Armanda Šundov, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

RSS 2.0 | trackback