ART-ACT-BOX u Beton kinu

Objavio Tonči, 11/05/2018, pod: BETON KINO, IZVEDBENI PROGRAM

U utorak 15. svibnja u 19 sati u Beton kinu Doma mladih održava se ART-ACT-BOX: Performativnost izložbe u izvedbi Zrinke Užbinec.

ART-ACT-BOX je objekt koji sadrži lako rasklopive rekvizite za izvedbu izložbe. Sadržaj je sastavljen na osnovu metoda i materijala koje su umjetnici koristili kao dio institucionalne kritike, aktiviranja zajednice ili publike te kritike društveno-političkog sustava tijekom 60-tih i 70-tih. Izvođačica, suvremena plesna umjetnica Zrinka Užbinec, koristeći ART-ACT-BOX objekt pokretima i riječima (dijalozima, čitanjima, izjavama, snimljenim materijalima) zajedno s publikom „izvodi izložbu“. Objekt time postaje ujedno i rekvizit izvedbe.

Izvedba i dijelovi kutije osmišljeni su na osnovu odabranih umjetničkih procesa sljedećih umjetnika/ca i umjetničkih grupa: grupa TOK, Grupa šestorice autora, Pino Poggi, grupa KÔD, grupa Bosch+Bosch, Art & Language i Lygia Clark.

Projekt „ART-ACT-BOX“ osmišljen je od strane vizualne umjetnice Andreje Kulunčić. Inicijalno je izveden 2016. godine u sklopu projekta Performing the Museum, inicijative četiri muzeja, Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, Fondacije Antoni Tapies iz Barcelone, Koruške galerije likovnih umjetnosti iz Slovenj Gradeca i Muzeja suvremene umjetnosti Vojvodine iz Novog Sada.

Interaktivna izvedba, 45 min.
Autorica projekta: Andreja Kulunčić
Koreografija i izvedba: Zrinka Užbinec
Produkcija: Udruga MAPA

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback