Art is around us

Objavio Tonči, 25/11/2016, pod: GALERIJA PRAKTIKA, IZLOŽBA, KUM

Klub Kocka najavljuje izložbu Sokola Markovskog Art is around us. Otvaranje izložbe je u Galeriji Praktika u ponedjeljak, 28. studenog u 20 sati.

Sokol Markovski rođen je 15.08.1966 godine u Skoplju. Završio je srednju školu za arhitekturu 1986. godine, a trenutno je student Likovne akademije u Skoplju na Odsjeku pedagogije. Oženjen je , ima dvoje djece, a za sebe kaže da je pacifist i kozmopolit.
„Mogu reći da sam cijeli život bio u svijetu umjetnosti i radio na svom razvuju u amaterskim razmjerima, dok se 2014. godine nisu stvorili uvijeti da upišem Likovnu akademiju i ostvarim svoj životni san .
Naslov ovog ciklusa radova ART IS AROUND US sam po sebi objašnjava moje traženje i propitivanje umjetnosti u prirodi i okruženju.
Detektirajući različite objekte i forme oko sebe, mijenjajući točku gledišta, koristeći se fotografijama ili već postojećim likovnim djelima pomoću digitalne tehnologije dajem im novu dimenziju, atraktivnu, uočljivu, drugačiju.
Ekspresionistički pristup moj je način kako da publici približim i učinim vidljivim ono manje vidljivo, izrazim stavove i pošaljem svoju poruku o aktualnim svjetskim zbivanjima.“

 

Oznake:

RSS 2.0 | trackback