FUNKsomeMORE – Besplatna Popping radionica

Objavio admin, 27/10/2021, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Kolektiv Style Force -Split -Hrvatska, Platforma Doma mladih i HOUSEsomeMORE donose FUNKsomeMORE – BESPLATNU Popping radionicu koje će voditi Vesna Grandeš.

RASPORED
13:00 – 15:00 sati- Popping

Prijave su obavezne, a zaprimaju se putem Facebook inboxa HOUSEsomeMORE.

POPPING
Popping je zajednički termin za više plesnih stilova i tehnika koje su se razvile u 70-im godinama prošlog stoljeća u Kaliforniji. Sam Solomon, poznatiji i kao Boogaloo Sam, smatra se osnivačem stila boogaloo i popping. Popping je, kao i locking, postao popularan zahvaljujući emisiji Soul Train. Tamo se Boogaloo Sam i njegova grupa Electric Boogaloos prvi put pojavila i predstavila različite plesne tehnike koje obilježavaju plesni stil popping. Inspirirani viđenim na televiziji, mladi na istočnoj obali osmislili su svoju inačicu poppinga nazvavši ga electric boogie. Electric boogie više obilježavaju valovi rukama i tijelom, te robotski pokreti. Medijskom popularnošću breakinga, dugo vremena su se popping i locking, a i electric boogie svrstavali pod jedan termin, breakdance, a kasnije i poplock. Razvitkom tehnologije, putovanjima i predavanjima pionira ovog plesa terminologija poppinga objašnjena je i ispravljena.

Vesna Grandeš
Šibenska plesačica studirala je ples u Londonu gdje je završila Plesnu pedagošku školu i London Contemporary Dance School, a od 2008. godine aktivno pleše funk koji privatno voli i slušati.
U Londonu je radila za Kraljevsku akademiju u kojoj je bila project manager.
Kada se vratila u Zagreb, radila je u plesnoj školi Larise Navojec gdje je vodila programe urbanog plesa, a 2013. godine osnovala je svoju plesnu školu Funkadelik gdje podučava urbane stilove, ali i suvremeni ples.
Kroz Funkadelic je aktivna u organizaciji eventova, radionica i ostalih plesnih edukacija, te u promociji urbanog kazališta.

RSS 2.0 | trackback