BLINK Jakova Labrovića na Docudays UA festivalu u Ukrajini

Objavio admin, 22/03/2019, pod: FILM, POZITIVNA SILA

Vrijeme: 26. & 27. ožujka 2019. Mjesto: Zhovten cinema (Kijev, Ukrajina) Kratkometražni dokumentarni film „BLINK“ Jakova Labrovića biti će prikazan 26. i 27. ožujka 2019. godine na festivalu Docudays UA International Human Rights Documentary Film Festival u Kijevu, Ukrajini. BLINK se nalazi u službenoj konkurenciji DOCU/SHORT filmova s još 15 međunarodnih kratkometražnih filmova. Film će […]

Vrijeme: 26. & 27. ožujka 2019.

Mjesto: Zhovten cinema (Kijev, Ukrajina)

Kratkometražni dokumentarni film „BLINK“ Jakova Labrovića biti će prikazan 26. i 27. ožujka 2019. godine na festivalu Docudays UA International Human Rights Documentary Film Festival u Kijevu, Ukrajini.

BLINK se nalazi u službenoj konkurenciji DOCU/SHORT filmova s još 15 međunarodnih kratkometražnih filmova. Film će biti prikazan 26. ožujka i 27. ožujka u kinu Zhovten, a 27. ožujka Jakov Labrović prisustvovat će Morning coffee with Directors – neformalnom razgovoru s autorima filmova.

Docudays UA International Human Rights Documentary Film Festival je najznačajniji festival dokumentarnog filma u Ukrajini. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa – DOCU/LIFE, DOCU/RIGHT i DOCU/SHORT i 11 nenatjecateljskih – DOCU/ART, DOCU/YOUNG, VR cinema, retrospektiva Oleksandra Kovala itd. Ovogodišnji žiri festivala čine Gennady Kofman, Alla Tyutyunnik, Darya Averchenko, Roman Bondarchuk i Volodymyr Yavorsky.

Trailer festivala:

https://www.youtube.com/watch?v=NpW8Q69LVdo

“BLINK” je proglašen najboljim filmom Liburnia Film Festivala (Opatija, 2017.g.), najboljim Human Rights filmom na festivalu Slobodna zona (Beograd, 2017.g.), trećim najboljim filmom u programu „Ješke“ prema glasovima publike na Festivalu mediteranskog filma Split (2017.), prikazan je na Short Film Corneru na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu i na festivalima u Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Dokumentarac “BLINK” intimno je i potresno filmsko ostvarenje o različitim psihofizičkim ekspresijama shizofrenije. “BLINK” počinje susretom braće Jakova i Ivana – koji boluje od shizofrenije – u Beču, gdje je Ivan proveo dva mjeseca nakon nestanka iz obiteljske kuće. Po povratku u Hrvatsku, Jakov snima Ivanov život i liječenja u psihijatrijskim klinikama u Splitu, Rabu i Ugljanu, često u tajnosti, kako bi izložio svu njihovu brutalnost i nečovječnost te pravi utjecaj lijekova na psihičko i fizičko stanje hospitaliziranih.

„BLINK“ je prvo filmsko ostvarenje Jakova Labrovića, akademskog kipara i suvoditelja nagrađivanog splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 koji se bavi produkcijom i distribucijom predstava i performansa „rubnog“ suvremenog cirkusa.

Website: http://docudays.ua/eng/ ; http://docudays.ua/eng/2019/movies/docu-korotko-2019/blimannya/; https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback