CIKLUS 4 / SVJESNOST I POKRET: PROTOK

Objavio admin, 06/02/2024, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

SVJESNOST I POKRET je ciklus radionica koji se odvija u suradnji sa Kolektivom Style Force-Split u Domu Mladih Split četvrtu godinu za redom, a koji se sastoji od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i kreaciji. Autorica i voditeljica projekta Svjesnost i pokret je Nataša Pavlov. Nova radionica će se održati u nedjelju 11. veljače 2024. od 11 do 13 sati u Plavoj dvorani Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Na susretima se  istražuju teme koje se tiču percepcije i svjesnosti čovjeka kroz improvizaciju plesa i pokreta. Paralelno se uči o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra prolazeći različite vježbe koje se tiču unutarnjih stanja, protoka, meditacije i procesa u tijelu uz ples. Duša, tijelo i um kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionice su otvorene za sve koje zanima unutarnji i vanjski rad na sebi i kreaciji uključujući rad s pokretom, plesom i tijelom, bez obzira na prijašnje iskustvo. Odvijaju se jednom mjesečno, svaka radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem i sadržajem iz beskonačnog pogleda na život, pokret, ples i tijelo. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

Temelj rada je protok energije kroz tijelo i improvizacija s kojom se ide u svim smjerovima iznutra prema vani. Improvizacija otvara i razvija tjelesnu inteligenciju i širi percepciju te pomaže snalaženje u momentu kreacije. Protok energije kroz tijelo je usko vezan za samospoznaju, jakost, razvoj i puštanje sebe u sadašnjosti.

Tema nove radionice u veljači je PROTOK. Iako su sve radionice prožete radom na kretanju suptilne energije, ovaj put će se posvetiti pažnja malo više područjima u tijelu u širem aspektu puštanja, propuštanja i mekoće tijela u pokretu zajedno s dahom i prostorom. Inspiracija za ovu radionicu je rad iz tjelesnog donjeg centra s energijom Qi te komunikacija sa zemljom i svemirom. Namjera je osvijestiti protok unutar nas i zajedno s njim se pustiti u ples različitih pokreta. Radionica također potiče razvoj unutarnjeg sluha i percepcije te sadrži i kratke razgovore koji prenose iskustva govorom. Razgovori jačaju komunikaciju pojedinca i produbljuju pogled u unutarnju introspekciju.

Info i prijave na mail: natasapavlov@hotmail.com

Radionice se organiziraju i održavaju na donacije, predložena donacija je 10 €.

Predavanja su i na engleskom jeziku.

Sa sobom ponijeti udobnu odjeću za pokret, plešemo bosi i koristimo pod kao sastavni element s kojim radimo. Toplo se obucite jer je dvorana malo hladnija.

RSS 2.0 | trackback