Ciklus radionica Svjesnost i pokret

Objavio admin, 04/12/2021, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Ciklus interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru održava se u suradnji s Kolektivom Style Force ‑Split u Plavoj dvorani Doma Mladih (Ulica slobode 28, Split). Nova radionica najavljena je za nedjelju, 12. prosinca 2021., od 11 do 13 sati.

Voditeljica: Nataša Pavlov

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Radi se kroz improvizaciju plesa i pokreta, uči se o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i plesu. Duša i tijelo zajedno kao cjelovitost. Plesna improvizacija nudi niz vježbi za jačanje, upoznavanje pokretljivosti, otvaranje percepcije i snalaženje u novim situacijama. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu i dubini procesa rada. Počinje se s ulaskom u tijelo, nastavlja s otvaranjem pokreta iz unutarnjih organa i stanja te osvještavanjem komunikacije s prostorom, prostor koji se istražuje je također unutarnji i vanjski. Svaka radionica je drugačija od prethodne i bavi se novim istraživanjem.

Pristup polaznicima je individualan dok je rad univerzalan, radionica je istovremeno za početne i napredne plesače te za svakog koga zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom, plesom i tijelom.

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, slikarica, istraživač, pedagog, plesačica te autorica brojnih izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od izvedbi su: Spektralni pomak, Selfmoving, Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. U području plesa počinje sa suvremenim te se postepeno sve više posvećuje svom istraživanju kroz plesnu improvizaciju. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnja stanja u različitim prirodnim ambijentima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem i masažama. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama.

RSS 2.0 | trackback