Žonglerske radionice

Objavio Tonči, 19/05/2017, pod: EDUKACIJA, HRAM, MALA SCENA

U subotu i nedjelju, 27. i 28. svibnja Kam Hram dovodi gosta predavača Nikolu Mijatovića iz Cirkorame.

Nakon uspješne prve radionice u veljači, Kam Hram poziva na drugi dio iz ciklusa Gost predavač – Cirkorama žonglerske radionice koji udruga Kam Hram ostvaruje u suradnji sa zagrebačkim kolektivom Cirkorama.

Cirkoramini umjetnici i pedagozi u prostorima Kam Hrama održavaju niz žonglerskih radionica koje su ponajprije namijenjene djeci sudionicima aktivnosti Dječji cirkus, no prijave su otvorene za svu djecu i mlade koji nam se žele pridružiti (osnovnoškolski uzrast pa nadalje).

Opis programa i plan rada

Cirkuska pedagogija kao metodologija rada koja kombinira cirkuske fizičke aktivnosti i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog razvoja koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Poticanjem djece i mladih da se okušaju u atipičnom i zabavnom načinu osobnog izražavanja doprinosi razvoju hrabrosti i prirodne potrebe za radom na karakteru kako bi se razvijao u pozitivnom smjeru te razvija samopoštovanje i socijalne vještine. Kroz rad se potiče neprestano otkrivanje novih izazova i uporabe stečenih vještina na kreativan način.

Polaznici edukacije će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima i pedagozima učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagođene uzrastu i postignutom stupnju, a najviše pozornosti će se posvetiti žongliranju sa različitim rekvizitima kao I manipulaciji objektima.

NIKOLA MIJATOVIĆ je diplomirani grafički dizajner koji se performansom bavi od 2002. godine, a od 2003. godine živi i radi u Zagrebu.
Osnovne vještine kojima se bavi su žongliranje, akrobalans, klaun, hodanje na štulama, vožnja minibicikla, vožnja monocikla, performing art te osnove hodanja po špagi i žici.

Osnivač je i član udruge Cirkorama, koja od 2008. godine sustavno djeluje na istraživanju i promociji izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus.

Od 2003. nadalje se educira na brojnim radionicama i seminarima diljem Europe pod vodstvom vrsnih cirkuskih umjetnika.
Iskustvo u organizaciji I koordinaciji projekata te kao pedagog stječe radom na nizu projekata I festvala kao što su Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja- FAKI, Akrobatski susreti u prirodi na Žumberku, Underwater-Overground festival ekspresivne kulture u Puli, 1. Međunarodna akrobatske konvencije na Korčuli, Laboratorij Cirkuske umjetnosti, Traži se…cirkus! , Cirkobalkana festival…
Jedan je od idejnih začetnika i koordinatora projekta Š.T.A.L.A.- besplatnih putujućih radionica žongliranja, reciklirane umjetnosti dj-inga, aktivističkog plakata, te kasnijeg projekta PAKT realiziranog u Čakovcu, Križevcima, Sisku i Dubrovniku.

Od 2002. nadalje aktivno sudjeluje kao solo izvođač, u skupinama i predstavama na brojnim festivalima i događajima kao što su Dubrovačke ljetne igre, Street Art Festival – Poreč, Du Monde aux Balkans, Grenoble/Toulouse ,UNIMA međunarodni lutkarski festival, Rijeka, Aprilski susreti, Beograd, Festival internacionalnog studentskog teatra, Beograd, Festival alternativnog kazališnog izričaja- FAKI, Zagreb, Umaško kulturno ljeto, , Budva Grad Teatar, Festival uličnih čarobnjak- FUČ,Novigrad, Pula, C’est is the Best – Zagreb, Buskers Festival – Skopje, Umjetnost na ulice – Zagreb, Umaške ulične večeri, Max Art Festival, Zagreb, Street Talks – Split, Kultura u susjedstvu – Zagreb, Festival novog cirkusa – Zagreb, Riječke ljene noći, Ana Mraz – Ljubljana, CirkoBalkana – Beograd/Zagreb.

Mjesto održavanja radionice:
Udruga Kam Hram, Ulica slobode 28, Split

Vrijeme održavanja radionice:
subota 27.05.2017. 10.00 – 13.00h
nedjelja 28.05.2017. 10.00 – 12.00h

Cijena radionice:
80,00 kn

Broj polaznika je ograničen
Prijave i sva pitanja se vrše putem facebook inbox-a udruge Kam Hram, na mail adresu kamhram@gmail.com ili sms porukom na broj +385915577844.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback