Cirkuska srijeda u Zlatnim vratima

Objavio Tonči, 30/05/2017, pod: FILM, POZITIVNA SILA

Ove srijede, 31. svibnja, s trideset i drugom projekcijom, Cirkuska srijeda seli u Kinoteku Zlatna vrata. S početkom u 20 sati pogledajte projekciju filma Zid smrti i tako to.

Dokumentarni film Mladena Kovačevića, u produkciji Restarta i Horoptera, donosi nam priču o Princezi Zida.
Film je smješten u svijet neizdržive buke, nehigijenske hrane i alkohola koji teče u potocima. To je svijet u kojem se dječica igraju na vrtuljcima dok pored njih amaterske striptizete zabavljaju glasne muškarce uz zvuke treštave turbo-folk muzike. Naš glavni lik je Brankica – bivša zvijezda legendarne obitelji cirkusanata i akrobata. Zvali su je Princeza Zida (smrti). Sad je Brankica baka šestoro unučadi, a tek su joj 42 godine. Zaglavljena je u tom perverznom svijetu balkanskih sajmišta, ponavaljajući iste, po život opasne, trikove na motociklu, vozeći po svodu ogromne bačve.

Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan.

Cirkuska srijeda edukativni je fillsmki program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.
Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata te uz podršku Festivala mediteranskog filma Split.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback