Cirkuska večer u Domu mladih

Objavio admin, 20/10/2020, pod: CIRKUS KOLEKTIV, DOM MLADIH, PLATFORMAT

Cirkus Kolektiv vas u petak 23.10. u 21:00 poziva na Malu scenu Doma mladih u Splitu, na izvedbe u sklopu Ciklusa predstava suvremenog cirkusa. Gledat ćemo prezentaciju dva rada u nastajanju čije su autorice dvije cirkuske umjetnice iz Hrvatske i SAD-a.   Preporučena publika: 12+ Ulaz je besplatan. Obavezno je poštivanje mjera za sprječavanje širenja nove bolesti COVID-19, a broj gledatelja […]

Cirkus Kolektiv vas u petak 23.10. u 21:00 poziva na Malu scenu Doma mladih u Splitu, na izvedbe u sklopu Ciklusa predstava suvremenog cirkusa. Gledat ćemo prezentaciju dva rada u nastajanju čije su autorice dvije cirkuske umjetnice iz Hrvatske i SAD-a.  

Preporučena publika: 12+
Ulaz je besplatan.
Obavezno je poštivanje mjera za sprječavanje širenja nove bolesti COVID-19, a broj gledatelja je ograničen, pa je potrebno rezervirati svoje mjesto putem obrasca.
Više o programu na linku.
Nikolina Komljenović predstavu „Tanka linija” razvija oko novog rekvizita za zračne akrobacije – ribolovnog flaksa, ili lokalno poznatijeg pod nazivom krena. Rekvizit koji je instalacija sama za sebe se sastoji od mnogih tankih, plastičnih, prozirnih linija debljine od samo jednog milimetra. Ideja iza tehničke zračne potpore je ispričati osobnu priču o oblikovanju unutarnjeg prostora koji se pretače u vanjski kroz propusnost membrane kao granice tijela.
(autorica i izvođačica: Nikolina Komljenović, glas: Ines Tričković, video projekcija: Tomislav Turković)
 
Marina Cherry se u svom radu nazvanom „IN[EX]” također bavi kompleksnom tenzijom između unutarnjeg i vanjskog. Istražuje paradoks između tijela i uma, te vlastito postojanje u samoći naspram postojanja okružena drugim bićima. Rad prikazuje ideju apsolutne slobode postojanja koristeći se kontorcionističkim tijelom koje naizgled nema ograničenja u pokretu. (autorica i izvođačica: Marina Cherry)
Program se realizira uz potpore: Zaklada Kultura nova, Grad Split (službena stranica) i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te je dio 8. Festivala nezavisne kulture i umjetnosti Platformat. 

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback