Cirkuski program u Amfiteatru

Objavio Tonči, 22/01/2018, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, POZITIVNA SILA

Predstava suvremenog cirkusa “To Every Cloud” Ilone Jantti održati će se u Amfiteatru Doma mladih 24. siječnja u 20 sati. Izvedbi finske umjetnice prethodi istraživanje “Zvuk i Tijelo” domaćeg umjetničkog tima Dore Popić i Miše Komenda.

U predstavi “To Every Cloud” Ilona koristu tehniku zračnog užeta i tkanine i primjenjuje ih na “svakodnevnu” žičanu ogradu koju podiže u zrak. Ova izvedba podijeljena u triptih istražuje odnos tijela i materijala, mekanog i krutog objekta, tijela i žice i način na koji tijelo modificira žicu i žica modificira tijelo.

Ilona Jantti ima formalno cirkusko obrazovanje “Circus Piloterna” u Stockholmu, a u “Laban Centre” u Londonu diplomirala je suvremenu plesnu koreografiju. Surađivala je s nizom različitih umjetnika i kolektiva iz svijeta cirkusa, plesa i kazališta kao što su Shakespeare’s Globe, Royal Opera House, The Place and Darwin Centre u National History Museum u Engleskoj, Circo Aereo i Flow Productions u Finskoj, Cirkus Cirkör u Švedskoj, Cirkus Mlejn i Cirk La Putyka u Češkoj i La Tribu Performance u Panami.

Kao uvod u izvedbu “To Every Cloud”, domaći splitski umjetnici Dora Popić i Mišo Komenda izvest će svoje kraće istraživanje “Zvuk i Tijelo”.
Dora Popić cirkuska je umjetnica iz Splita i članica Kulturne alternative mladih Hram. Istražuje zračne cirkuske tehnike, a u ovom istraživanju bavi se zračnim krugom.
Mišo Komenda priznati je grafički dizajner i član benda RØLØ.
O svom radu “Zvuk i tijelo” kažu:
“Tijelo koje se pokreće zbog zvuka, i Zvuk koji se mijenja zbog pokreta. Ono što počne kao nadmetanje i igra dominacije, preraste u suradnju i koegzistenciju u kojoj ni jedno ne postoji bez onog drugog.”

Ulaznice se prodaju na ulazu po cijeni od 40,00 kn. Moguća rezervacija u inboxu ROOM 100 ili na mail antonia.kuzmanic@gmail.com .

Program se održava u sklopu cjelogodišnjeg rada HALE 100, rezidencijskog centra za suvremeni cirkus koji ugošćuje međunarodne i domaće suvremene cirkuske umjetnike na rezidencije, izvedbe i radionice, a kojim upravlja splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100.
Program se realizira uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita te uz tehničku podršku Multimedijalnog kulturnog centra Split.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback