ContaKids radionica za djecu i roditelje

Objavio admin, 02/06/2022, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

ContaKids radionica namijenjena je djeci od 3 do max 6 godina i njihovim roditeljima, a vodit će je plesna pedagoginja i koreografkinja Ana Kreitmeyer zajedno s kćerkicom Zoe.

Radionica će se održati u subotu 4.6. od 10-12 sati u dvorani Beton Kino u Domu mladih, a za slučaj da bude veliki interes za radionicu, otvoren je i termin u nedjelju 5.6. od 10 do 12 sati.

O radionici: ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču koordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost.

Radionica se održava u sklopu programa „Mala škola suvremenog plesa“, u organizaciji plesne udruge „Tiramola“ i uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split. Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Zaklada Kultura nova.

Prijave su obvezne na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

Cijena radionice je 50 kn.

RSS 2.0 | trackback