DANCEaj dan radionice uspješno privedene kraju

Objavio admin, 31/12/2021, pod: PLATFORMA DOMA MLADIH, SNAGA STILA

U sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” kojeg provodi Platforma Doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom završena je još jedna programska linija – DANCEaj dan. Nakon odrađenih DIYdan i DIGIdan radionica to čini već treću po redu uspješno odrađenu programsku liniju projekta koji za cilj ima uključiti mlade do 25 godina u kulturno-umjetničke online programe.

Kako i sam DANCEaj naziv govori ovoga puta radilo se o plesu. Mladi su imali priliku potpuno besplatno sudjelovati na čak 20 plesnih radionica koje su vodili treneri Kolektiva Style Force Duje Dorotić i Vedrana Grčić profesionalni plesači i pioniri house plesnog stila u Hrvatskoj.

Radionice u trajanju od 2 puna sata održavane su nedjeljama u popodnevnim terminima kako bi se omogućilo prisustvovanje što većem broju zainteresiranih.

Za sudjelovanje nije bilo potrebno imati prethodno plesno iskustvo, već su Duje i Vedrana pažljivo pripremili treninge podijelivši ih na posebne footwork, clubbing, house/hip hop ritam, lofting i freestyle cjeline, čime su mladima postepeno približili hip hop i house plesne stilove, te njihove podstilove. Polaznici su učili osnovne i kompleksne elemente, njihove varijacije, povezivanje plesnih koraka, učili su i o ritmu, te kako koristiti različite ritmičke uzorke u improvizaciji.

Ponosni smo na iskazanom trudu mladih polaznika te vjerujemo da će im savladani plesni koraci itekako koristiti te ih moguće i potakuti na daljnje učenje i izričaj u izvedbenoj umjetnosti plesa.

Završetkom DANCEaj dan radionica zatvorena je treća od ukupno pet programskih linija te nas već u mjesecu siječnju očekuje nastavak zanimljivih programskih aktivnosti. Pozivamo sve mlade da prate našu web stranicu i Facebook grupu Dan po dan – mladi u kulturi online kako bi bili u toku sa budućim aktivnostima te se istima i priključili u što većem broju.

Projekt “Dan po dan – mladi u kulturi online” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

 

Oznake:

RSS 2.0 | trackback