Dizajnom, izvan dizajna

Objavio Tonči, 12/12/2017, pod: GALERIJA MKC, IZLOŽBA, PLATFORMA 9.81

U četvrtak, 14. prosinca u 19 sati u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra otvara se izložba koja donosi pregled dizajnerskih radova Damira Gamulina.

Izložba predstavlja tematski pregled Gamulinovih dizajnerskih radova od ranih 2000-ih do 2017. u rasponu od publikacija, plakata, vizualnih identiteta, preko signalizacije i izložbenih postava do složenih projekata prostorne tematike realiziranih unutar interdisciplinarnih autorskih timova. Autori koncepcije izložbe su Damir Gamulin i Marko Golub, koji je ujedno i kustos izložbe. Gostovanje izložbe, koja je premijerno postavljena u HDD galeriji u studenom ove godine, zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Platforma 9,81 u partnerstvu s MKC-om, u sklopu Urbanističke platforme / Kad netko kaže.

U sklopu otvorenja, autori će provesti publiku kroz izložbu, a bit će promovirana i knjiga Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina, koja će se prilikom otvorenja moći kupiti po promotivnoj cijeni od 70 kn.

Izložba ostaje otvorena do 30. prosinca. Radno vrijeme: 14 – 21 sat (svaki dan osim nedjelje).

Glazbena podrška – KLFM-radio u zajednici

Kustos izložbe: Marko Golub

Autori koncepcije izložbe i izložbenog postava: Marko Golub i Damir Gamulin

Koordinacija izložbe u Splitu: Miranda Veljačić

 Plakat izložbe: Oleg Šuran

Grafički dizajn: Damir Gamulin

Tekstovi: Marko Golub

Suradnica: Monika Džakić

Sponzori tiska:
Cerovski print boutique
Ars kopija

Program podržavaju:

Grad Split 

Zaklada Kultura nova
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

ZahvaleDamiru Žižiću, Mariju Furčiću, Zlatku Brkiću, Igoru Presečanu, Antunu Sevšeku, Nives Sertić, Ani Šverko, Miodragu Gladoviću i Karlu Jelačiću

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback