Film BLINK Jakova Labrovića u konkurenciji Catacumba Film Festivala u Valenciji!

Objavio admin, 31/10/2019, pod: ROOM 100

Mjesto: Teatro Capitolio (81 Carrer Major, Godella, Comunidad Valenciana 46110, Španjolska) Website / Facebook / ROOM100   Kratkometražni dokumentarni film „BLINK“ Jakova Labrovića biti će prikazan 1. studenoga 2019. godine na festivalu Catacumba Film Festivalu u Valenciji, Španjolska.  BLINK se nalazi u službenoj konkurenciji 24 kratkometražna filma iz Australije, Belgije, Brazila,  Francuske, Grčke, Hong Konga, Izraela, […]

Mjesto: Teatro Capitolio (81 Carrer Major, Godella, Comunidad Valenciana 46110, Španjolska)

Website / Facebook / ROOM100  

Kratkometražni dokumentarni film „BLINK“ Jakova Labrovića biti će prikazan 1. studenoga 2019. godine na festivalu Catacumba Film Festivalu u Valenciji, Španjolska. 

BLINK se nalazi u službenoj konkurenciji 24 kratkometražna filma iz Australije, Belgije, Brazila,  Francuske, Grčke, Hong Konga, Izraela, Kanade, Meksika, Njemačke, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine, kao jedini predstavnik Hrvatske. 

Catacumba Film Festival je underground kulturni i umjetnički festival otpora koji se od 2000. godine održava u Godelli, u Valenciji. 17. izdanje festivala ima za cilj prikupiti neovisne kinematografske uratke koji nude alternativan pogled nastao iz transverzalnosti filmskog jezika. Filmovi u festivalskom programu propituju moral, disartikuliraju represiju, naše filije i fobije te prikazuju strukturalne nedostatke društva u kojem živimo. 

“BLINK” je proglašen najboljim filmom Liburnia Film Festivala (Opatija, 2017.g.), najboljim Human Rights filmom na festivalu Slobodna zona (Beograd, 2017.g.), trećim najboljim filmom u programu „Ješke“ prema glasovima publike na Festivalu mediteranskog filma Split (2017.), prikazan je na Short Film Corneru na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu i na festivalima u Francuskoj, Ukrajini, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Dokumentarac “BLINK” intimno je i potresno filmsko ostvarenje o različitim psihofizičkim ekspresijama shizofrenije. “BLINK” počinje susretom braće Jakova i Ivana – koji boluje od shizofrenije – u Beču, gdje je Ivan proveo dva mjeseca nakon nestanka iz obiteljske kuće. Po povratku u Hrvatsku, Jakov snima Ivanov život i liječenja u psihijatrijskim klinikama u Splitu, Rabu i Ugljanu, često u tajnosti, kako bi izložio svu njihovu brutalnost i nečovječnost te pravi utjecaj lijekova na psihičko i fizičko stanje hospitaliziranih.

„BLINK“ je prvo filmsko ostvarenje Jakova Labrovića, akademskog kipara i suvoditelja nagrađivanog splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 koji se bavi produkcijom i distribucijom predstava i performansa „rubnog“ suvremenog cirkusa. 

KONTAKT
Antonia Kuzmanić
Tel: 099.668.1189

E-mail: antonia.kuzmanic@gmail.com  positivef@gmail.com 

WebsiteFacebook

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback