Ispod bine otvara vrata

Objavio Tonči, 08/11/2018, pod: AMFITEATAR, DOM MLADIH, GALERIJA MKC, GLAZBA, IZLOŽBA, MAVENA

Treće izdanje ISPOD BINE, sound art festivala otvara se u četvrtak, 8. studenog u 20 sati otvorenjem izložbe “Tko radi scenu – dizajn za nezavisnu glazbu u Hrvatskoj” u lobiju MKCa. Festival traje do 10. studenog u već utabanim prostorima Doma mladih: u lobiju MKCa, Amfiteatru i posebno za ovaj festival dovedenog u funkciju prostora ISPOD BINE.

Nakon premijernog izdanja u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu (rujan 2018.), izložba “Tko radi scenu? Dizajn za nezavisnu glazbu u Hrvatskoj 2011.― 2018.”, kustosa Bojana Krištofića i Svena Sorića, u sklopu programa festivala ISPOD BINE― stiže u Split! Izložba predstavlja radove nove generacije dizajnera/ica i ilustratora/ica, nastale unazad sedam godina u kontekstu lokalne alternativne glazbene scene Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra, Splita, Siska i Koprivnice te ranije rijetko izlagane u galerijskom prostoru. Pred vama su mladi (sub)kulturni/e udarnici/e svježih i nesputanih izraza, a među njima i splitske dizajnerske snage: odabrani plakati KLFMovog Radija na cesti, Kockinih plakata, i naravno, prva dva izdanja ISPOD BINE!

Drugi dan festivala, u petak, 9. studenog, čeka nas čak tri nastupa vrsnih eksperimentalnih glazbenika različitih izričaja. Program počinje u 19 h u Amfiteatru vizualno – akustičnim performasom poznatog beogradskog kolektiva WoO & Incredible Bob, nakon čega slijede nastupi najdugovječnijeg splitskog eksperimental noise muzičkog projekta The Karmakumulator u 21 h, te u 23 h originalnog otočkog eksperimentalnog benda Lice Mista iz Preka na Ugljanu.

Da nebi bilo da u zvukovnom ekperimentu nema žena, treći dan posvećen je upravo njima. Započinjemo ga u lobiju MKCa prezentacijom teorijskog prvijenca Manje Ristić: “Treperenja, traktat o prirodi zvuka i uvod u teoriju improvizacije”, što je samo uvod u 2 improvizacijska koncerta; upravo za ovu priliku oformljeni međunarodni projekt BEYOND FRAMES (Irene Kepl, Tena Novak Vincek, Damir Prica Kafka, Mirjana Vodopija i Andrej Beštak) premijerno će nastupiti u 21 h ispod bine, a nakon njega slijedi impro nastup violinistice i eksperimentalne glazbenice Manje Ristić pod nazivom CRNI OTOK / BLACK ISLE u 23 h.

ISPOD BINE #3

PROGRAM:

Četvrtak, 8.11.

MKC Lobi

20 h Otvaranje izlozbe TKO RADI SCENU? + KLFM SOUNDSYSTEM

Petak, 9.11.

AMFITEATAR

19 h WoO and Incredible Bob

ISPOD BINE

21 h THE KARMAKUMULATOR

23 h LICE MISTA

Subota, 10.11.

MKC LOBI

19 h predstavljanje knjige “Treperenja, traktat o prirodi zvuka i uvod u teoriju improvizacije” teorijski prvijenac Manje Ristić

ISPOD BINE

21h BEYOND FRAMES, audiovizualni projekt
Irene Kepl /A/ – violina
Tena Novak Vincek /HR/ – violina, vokal
Damir Prica Kafka /HR/ – klavir, saksofon
Mirjana Vodopija & Andrej Beštak /HR/ – vizualne intervencije

23 h Manja Ristić: CRNI OTOK / BLACK ISLE

Festival ISPOD BINE zajednički je projekt kustosice i producentice Natashe Kadin i ton majstora i zvukovnog umjetnika Hrvoja Pelicarića koji se u produkciji udruge Mavena i u suradnji sa Multimedijalnim kulturnim centrum Split odvija u Domu mladih u Splitu od 2016. godine. Ovogodišnji partneri festivala su Hrvatsko dizajnersko društvo i Austrijski kulturni forum, a festival se realizira uz pomoć donatora Ministarstva kulture RH, Grada Splita, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, Turističke zajednice grada Splita i Županije Splitsko-Dalmatinske.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback