ISPOD BINE SEZONA_Marko Ivic: Reflective Music

Objavio admin, 15/02/2021, pod: BETON KINO, GLAZBA, MAVENA

Nakon pet godina prezentiranja najnovijih hrvatskih i inozemnih strujanja u zvukovnoj umjetnosti u sklopu ISPOD BINE, sound art festivala, odlučeno je program proširiti na cijelu godinu, te dovoditi najzanimljivije umjetnike zvuka kroz koncerte, izložbe, radionice i predavanja o zvukovnoj umjetnosti tijekom cijele godine kroz program ISPOD BINE SEZONA!

Prvi događaj je improvizirani koncert pijanista Marka Ivica: Reflective Music, koji će se održati u petak, 19. veljače u 20 sati u Beton kinu splitskog Doma mladih.

Reflective Music je čin improvizirane glazbe (klavir i elektronika uživo) koja se temelji na minimalnom elektroakustičnom zvuku. To je iskustvo u kojem glazba postaje prostorna manifestacija koja nas poziva da budemo sami sa sobom; zaustaviti se, uključiti se u naš intimni proces razmišljanja. Suprotno uobičajenom glazbenom događaju, publika može udobno sjediti ili leći te je pozvana da glazbu doživi na svoj način: spavanje, slušanje, meditacija, pisanje, crtanje, sve je moguće!

Marko Ivic je venezuelansko / hrvatski umjetnik, multidisciplinarni izvođač i skladatelj sa sjedištem u Amsterdamu. Njegov se rad vrti oko istraživanja mogućnosti klavira uz upotrebu elektronike pod naponom i upotrebe tijela u kontekstu fizičkih performansi. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a kasnije je magistrirao elektroniku na Amsterdamskom glazbenom konzervatoriju.

www.markoivic.info

www.facebook.com/markoivicmusic/

www.youtube.com/channel/UC-gvEQMPnSPY4GVhKl-h-DQ

www.soundcloud.com/marko-ivic

Ulaz je besplatan, ali je broj posjetitelja ograničen pa je potrebno svoj dolazak prijaviti na mail mavena@mavena.hr.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback