Izložba: Dajana Džafo_Prirodni okoliš

U četvrtak, 12. prosinca s početkom u 20h u galeriji Kluba Kocka u Splitu održat će se otvorenje izložbe Prirodni okoliš umjetnice Dajane Džafo u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. Izložba će se moći pogledati od 12. do 18. prosinca radnim danom od 20 do 22 sata. Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na otvorenju!

“Dajana Džafo je umjetnica koja se izražava u mediju grafike. Grafika kao umjetnička disciplina zaintrigirala ju je tokom studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Ova iznimno kompleksna i zahtjevna vještina iziskuje mnogo vremena, posvećenost i predanost, no pruža veliki prostor za eksperimentiranje, modifikaciju i na neki način je neizvjesna što je autoricu ponajviše i privuklo kada se njome počela baviti. Izložba Prirodni okoliš dio je njenog diplomskog rada i sastoji se od niza grafika napravljenih kombinacijom suvremenih i tradicionalnih grafičkih tehnika podijeljenih u dvije cjeline. Istraživanje prostora koji nas okružuje bilo je polazišna točka za koncipiranje ovog rada. Prirodni okoliš prema definiciji, skup je svih živih bića i nežive prirode koji se pojavljuju na nekom prirodnom staništu. Ono što autoricu posebno fascinira i privlači jest prostor lišen ljudskog utjecaja i ikakvog estetskog predznaka, zapušteni pejzaži, neživa priroda i praznina, svojevrsna tabula rasa, koje vidi kao temelj i podlogu za kreativno izražavanje i nadograđivanje.”  (iz predgovora izložbe)
Dajana Džafo rođena je 1988. godine u Splitu. Po završetku srednje Škole likovnih umjetnosti u Splitu upisuje Filozofski fakultet u Splitu, a 2013. stječe titulu prvostupnice Povijesti umjetnosti i Filozofije. Iste godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu gdje 2019. diplomira sa zvanjem Magistra edukacije Likovne kulture i likovne umjetnosti sa specijalizacijom iz grafike u klasi profesora Edvina Dragičevića. Od 2019. godine članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika. Voditeljica je nekoliko umjetničkih projekata i radionica. Do sada je realizirala jednu samostalnu i sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi.
Više: 
https://www.facebook.com/events/2531236813620119/
https://mavena.hr/
NMG — Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Galeriji Praktika u Domu mladih u Splitu. Ovo je sedma godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od četrdeset samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.
KUSTOSICA: Ivana Vukušić
KUSTOSICE PROGRAMA NMG: Natasha Kadin, Tina Vukasović Đaković, Ivana Vukušić
DIZAJN: Nikola Križanac
PRIJEVOD: Katarina Duplančić
POSTAV I DOKUMENTACIJA: Tihana Mandušić
DONATORI: Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija
MAVENU PODRŽAVA: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova
ZAHVALE: KUM, PDM, HULU, MKC

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback