Izložba VGA 03

Objavio admin, 22/11/2021, pod: AKTIVIST, GALERIJA KLUBA KOCKA, IZLOŽBA

Pridružite se na otvorenju treće VGA izložbe u ponedjeljak, 22. studenog u 19 sati, u Galeriji kluba Kocka u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split). Izložba se istovremeno održava u Zagrebu (Galerija Siva) Splitu (Galerija Kluba Kocka), Osijeku (Galerija Knifer) i Rijeci (Galerija SKC).

Vrijeme u kojem se nalazimo neizvjesno i nestabilno je za sve, a kultura i umjetnost jedni su od područja koji su posebno na udaru. Kako opstati kao mlada umjetnik/ca u periodu u kojem ne vidimo previše perspektive i sigurnosti u budućnosti? Odlučiti studirati i baviti se kulturom te istovremeno obogatiti scenu svojim radom hrabar je potez. Projekt Virtualna galerija Akademija (VGA) potiče studentsko umjetničko stvaralaštvo i stavlja naglasak na međusobnu komunikaciju (umrežavanje) i decentralizaciju mladih studenata/ica u Hrvatskoj umjetnosti. Predstavljanjem radova studenata umjetnosti iz četiri grada – Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke nastojimo staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti. Pored izlagača i sami organizatori su studenti. Na taj način projekt postaje platforma za stjecanje novih znanja, iskustva i poznanstava za cijelu mrežu studenata koji djeluju na području kulture i umjetnosti širom države.
_
Nakon prošlogodišnjeg izdanja izložbe koja se održala virtualno, VGA se vraća u fizičke prostore. Izložba se istovremeno održava u Zagrebu (Galerija Siva) Splitu (Galerija Kluba Kocka), Osijeku (Galerija Knifer) i Rijeci (Galerija SKC).
_
IZLAŽU: Sanda Črnelč, Ena Hercigonja, Lucia Lukšić, Anđela Jokić, Nika Bilandžić, Doria Valković, Jelena Bogdanić, Denise Martinis, Marlen Ban, Ivana Stećuk, Marina Brkić, Marina Popović, Matea Oslić, Josipa Henizelman, Laura Stojkoski, Lana Zubović, Dorian Pacak, Anton Šarić, Borna Ivanuša, Luka Jukić, Branimir Boban, Zoe Špehar, Marija Križić, Filip Malovčak, Valentina Damjanović, Mia Horvat, Petra Patafta, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Klara Dujmović i Petar Vranjković.
_
Otvorenje će se u svim galerijama održati u ponedjeljak u 19 sati, dok izložba ostaje otvorena do 30. studenog.
Medijski je partner portal Kulturflux čijih osam novinarki (Ana Busija, Antonela Solenički, Dora Lučić, Marta Agičić, Marta Ćurković, Mateja Radoš, Nika Dobrić, Sonja Bakota) istražuju i javnosti predstavljaju odabrane umjetnike i umjetnice kroz četiri članka.
_
Radno vrijeme galerija po gradovima:
Galerija Siva, Zagreb – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati
Galerija Kluba Kocka, Dom mladih Split – razgledavanje po dogovoru pozivom na 0989602701
Galerija Knifer, Osijek – radnim danom i subotom od 17 do 19 sati
Galerija SKC, Rijeka – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati
_
Projekt je financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog kulturnog centra u Rijeci.
_
Organizacijski tim: Katarina Kožul, Leonida Cris Manojlovski, Franka Košta, Franka Puharić, Buga Kranželić, Mihaela Zajec, Filip Ljulj, Marko Mayer, Josip Drdić

RSS 2.0 | trackback