Jednomjesečna online radionica mimskih tehnika s Alenom Čelićem

Objavio admin, 07/05/2020, pod: ROOM 100

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 poziva vas da se prijavite na jednomjesečnu radionicu mimskih tehnika s Alenom Čelićem koja će se odvijati online.  Cilj ove radionice je izučavanje osnovnih mimskih tehnika po metodi J. Lecoqa, francuskog kazališnog pedagoga i inovatora na području mime koji je poznat po svojoj metodi fizičkog teatra i pokreta promoviranoj […]

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 poziva vas da se prijavite na jednomjesečnu radionicu mimskih tehnika s Alenom Čelićem koja će se odvijati online

Cilj ove radionice je izučavanje osnovnih mimskih tehnika po metodi J. Lecoqa, francuskog kazališnog pedagoga i inovatora na području mime koji je poznat po svojoj metodi fizičkog teatra i pokreta promoviranoj na Međunarodnoj kazališnoj školi u Parizu. 

Osnovne mimske tehnike obuhvaćaju: 

– mimsku tehniku manipulacije uz diferenciranje globalne i lokalne artikulacije
– ‘grand movement’ – korelacija unutarnjeg i vanjskog scenskog stava
– ‘contre-tension’ – dioba tijela radi kompleksnije igre s (imaginarnim) partnerom u geodramatskom prostoru
– dinamiku pokreta u tehničkim vježbama i tematskim improvizacijama
– ‘neutralna maska’ i transformacije (životinje, elementi, materijali)
– improvizacije – motiv igre i dramska gradacija fizičkom radnjom
– tehniku mimske etide.

Uz određeno zagrijavanje i vježbe koncentracije za bolju orijentaciju i tjelesnu koordinaciju, sudionici će steći uvid u klaunski teatar i tehniku igre s maskom.

Vrijeme: 12.05. – 5.6.2020.
Mjesto: online
Facebook event
ROOM100

Radionica je otvorena za sve, a prednost u prijavama imaju izvedbeni umjetnici – cirkuski, plesni, glumački itd. Radionica će se odvijati od 12. svibnja do 5. lipnja 2020. godine. Svaki tjedan održat će se dva sata u trajanju od sat i pol, utorkom i četvrtkom. Točni termini sati dogovorit će se s polaznicima. Broj polaznika je ograničen. 

Cijena jednomjesečne radionice je 250 kn. Za polaznike edukacijskih modela u HALI 100 cijena je 200 kn. 

Prijave su otvorene do 9. svibnja 2020. u 16:00. Registracija za radionicu je putem ONLINE OBRASCA.

Alen Čelić je glumac, mimičar, dramski pedagog i glazbenik-kantautor benda “New Gondoliers”. Dugogodišnji je docent za scenski pokret na Umjetničkim akademijama u Splitu i Osijeku, suradnik za scenski pokret HNK Osijek, HNK Split i Kazališta Marin Držić u Dubrovniku. Završio je renomiranu školu “Physical Theatre Folkwang Hochschule” u Essenu koja je usko vezana uz Pinu Bausch. 

*Naslovna ilustracija je iz filma Tabula rasa (2011) Sunčice Fradelić.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback