Jubilarni KineDok: Svaki zid su vrata

Objavio admin, 19/03/2019, pod: BETON KINO, FILM, Kultura u centru

U ponedjeljak, 25. ožujka, kreće nova, jubilarna peta sezona KineDoka! Točno u 18:30 u sedam europskih gradova i pet država, održat će se simultana projekcija filma „Svaki zid su vrata“ autorice Elitze Gueorguieve, a hrvatska publika film može pogledati u zagrebačkom Dokukinu KIC te novootvorenom splitskom kinu Beton, u Domu mladih Split. Koristeći arhivske snimke […]

U ponedjeljak, 25. ožujka, kreće nova, jubilarna peta sezona KineDoka! Točno u 18:30 u sedam europskih gradova i pet država, održat će se simultana projekcija filma „Svaki zid su vrata“ autorice Elitze Gueorguieve, a hrvatska publika film može pogledati u zagrebačkom Dokukinu KIC te novootvorenom splitskom kinu Beton, u Domu mladih Split.

Koristeći arhivske snimke poznate bugarske TV emisije redateljica prikazuje „rađanje demokracije“ kroz razmišljanja, ideje i ponašanje ljudi ove bivše komunističke zemlje. Redateljica filma gostovat će na projekciji u kinu Lumière, u Bratislavi, a razgovor nakon filma, putem stream-a, prenosit će se u dvorane u ostalim zemljama.

Ovom projekcijom započinje nova KineDok sezona, koja donosi 14 svježih festivalskih uspješnica na više od 25 lokacija diljem Hrvatske, a zahvaljujući novoj usluzi videa na zahtjev, filmovi iz prošlogodišnjih KineDok kataloga bit će dostupni u online videoteci tijekom čitave godine.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Više o filmu i trailer: https://kinedok.net/hr/detail/31
Više o KineDoku: https://kinedok.net/hr

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback