Kandidati za Savjet mladih u Domu mladih

Objavio Tonči, 16/03/2018, pod: BETON KINO, INFO ZONA

Javno predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Splita održat će se u Beton kinu u ponedjeljak, 19. ožujka, u 18 sati.

Kroz diskusiju i odgovore na pitanja, kandidati će pokazati svoje znanje i iznijeti stavove o problematici mladih. Na predstavljanje dolaze i gradski vijećnici koji će na idućoj sjednici tajnim glasovanjem izabrati novi saziv gradskog Savjeta mladih.

Iako se Savjet mladih Grada Splita bira od 2008. godine, ovo je prvi put da će kandidati imati priliku predstaviti se gradskim vijećnicima. Ovo je prilika i svim mladima, posebno onima okupljenima u udrugama i neformalnim inicijativama, da upoznaju mlade koji će zastupati njihove interese u radu gradske uprave i Gradskog vijeća.

Inicijativa je pokrenuta na panel diskusiji o važnosti suradnje mladih i donositelja odluka koju su Savjet mladih i Info zona organizirali u prosincu prošle godine, a Grad Karlovac prvi je prihvatio da se predstavljanje kandidate uvede u proces izbora Savjeta mladih.

Kroz protekle godine, gradski Savjet mladih je sve sadržajnijim radom i sve jasnijom ulogom postajao sve kvalitetnija poveznica Grada i mladih što su prepoznale i organizacije mladih i za mlade pa su na posljednji natječaj pristigle rekordne 22 kandidature, sa 44 kandidata i njihovih zamjenika. Izbor kvalitetnih članova Savjeta garancija je nastavka pozitivnog trenda u suradnji mladih i donositelja odluka.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback