Knot on hands: Passing by (wip)

Objavio admin, 08/03/2022, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM

U subotu, 12. ožujka 2022., u 11h, Cirkus Kolektiv organizira site specific akrobatsku turu kroz staru gradsku jezgru pod nazivom “Passing by” koju izvodi cirkuski trio Knot on hands.

Start: jugoistočni kvadrant Dioklecijanove palače (pored ulaza u Etnografski muzej)

“Passing by” je site specific cirkuski performans u kojem članovi Knot on hands istražuju ulogu grada kao novog člana njihovog performansa. Uključuju grad kao partnera u svojem stilu partnerske akrobatike. Publika će zajedno s izvođačima krenuti na putovanje sudjelujući u otkrivanju novih pogleda na akrobatiku i grad zajedno.

Ulaz je besplatan!

Biografija:
Knot on hands su cirkuski trio partnerske akrobatike kojeg su osnovali Britt Timmermans, Mario Kunzi i Tijs Bastiaens 2017. godine. Želja im je odvesti disciplinu partnerske akrobatike u drugom smjeru, gdje je fokus na fizikalnosti triju tijela. Tu pronalaze zajednički jezik u kojem stvaraju inovativne cirkuske komade. Diplomirali su na Codarts akademiji za cirkusku umjetnost 2019. kada su i osvojili nagradu BNG banke za svoj diplomski rad. Prvi rad nakon diplome im je performans od pola sata pod nazivom “Brace for Impact” s kojim su nastupali na mnogim festivalima i kazalištima diljem Europe.

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa.Artist in residence program udruge Cirkus Kolektiv pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni program suvremenog cirkusa u vidu produciranja i distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture.

RSS 2.0 | trackback