Konferencija DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara

Objavio admin, 18/09/2020, pod: Kultura u centru

Srijeda 23.9.2020. Velika dvorana Pogona Jedinstvo / Trnjanska struga 34, Zagreb Savez udruga Klubtura održava konferenciju povodom završetka projekta DKC-HR: Mreža  društveno-kulturnih centara koji se provodi u sklopu poziva Kultura u centru – potpora razvoju  javno-civilnog partnerstva u kulturi. Pored predstavljanja rezultata projekta, u sklopu konferencije  će se održati paneli o praksama sudioničkog upravljanja i […]

Srijeda 23.9.2020. Velika dvorana Pogona Jedinstvo / Trnjanska struga 34, Zagreb

Savez udruga Klubtura održava konferenciju povodom završetka projekta DKC-HR: Mreža  društveno-kulturnih centara koji se provodi u sklopu poziva Kultura u centru – potpora razvoju  javno-civilnog partnerstva u kulturi. Pored predstavljanja rezultata projekta, u sklopu konferencije  će se održati paneli o praksama sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva u društveno kulturnim centrima u Hrvatskoj i regiji. 

Konferencija se provodi u sklopu projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara  sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda koji umrežava postojeće lokalne civilnodruštvene  inicijative za uspostavu društveno-kulturnih centara na razini Hrvatske. Više o projektu

Kroz aktivnosti projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara nastavljen je dugogodišnji  rad na prijenosu praksi i teoretskih znanja o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkim modelima  upravljanja društveno-kulturnim centarima. Nacionalna Mreža društveno-kulturnih centara  osnovana je u svibnju 2020. godine čime je postavljen okvir za zajedničko zagovaračko i  programsko djelovanje. O perspektivama za rad Mreže i razvoju novih institucionalnih rješenja  govorit će Teodor Celakoski (Savez udruga Klubtura), dok će iskustva u recentnom radu  Društvenog centra Rojc izložiti Dušica Radojčić (Savez udruga Rojca). Razvojem okvira za  umrežavanje i suradnju društveno-kulturnih centara bavit će se izlaganje Davora Miškovića (Savez  udruga Molekula). Drugi panel “Društveno-kulturni centri u regionalnom kontekstu” orijentiran je na  predstavljanje rada društveno-kulturnih centara u regiji kroz prezentacije i diskusije u kojima će  sudjelovati Ares Shporta (Fondacioni Lumbardhi, Prizren), Milica Pekić (Kulturni centar Magacin,  Beograd) i Iskra Gešoska (KSP Centar – Jadro, Skopje). 

Konferencija će se održati u prostoru zagrebačkog Pogona uz mogućnost sudjelovanja putem  online platforme Zoom. Za sudionike u prostoru Pogona je obavezno nošenje zaštitine maske.  Uvjeti za sudjelovanje u programu konferencije u prostoru Pogona bit će prilagođeni  epidemiološkim mjerama, uz obavezu poštivanja fizičke udaljenosti i nošenja maski koje će biti  osigurane za sve sudionike. 

Pozivamo sve zainteresirane da čim prije ispune online upitnik za sudjelovanje kako bismo na  vrijeme osigurali potrebne tehničke i epidemiološke uvjete. Sudionicima koji se prijave na  sudjelovanje putem online platforme dostavit ćemo Zoom poveznicu najkasnije jedan dan uoči  konferencije.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback