Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike

Objavio Tonči, 12/05/2017, pod: EDUKACIJA, GALERIJA MKC, IZLOŽBA, PLATFORMA 9.81

U utorak, 16. svibnja u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u 20 sati otvara se izložba dizajna Dalibora Martinisa. Izložba ostaje otvorena do 26. svibnja te se može razgledati svaki dan od 14 do 21 sat, osim nedjeljom.

Izložba “Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike” predstavlja pregled dizajnerskog rada jednog od najznačajnijih hrvatskih konceptualnih i medijskih umjetnika, Dalibora Martinisa, kojemu je prije svega nekoliko mjeseci priređena i velika retrospektiva u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Riječ je većinom o izložbenim plakatima realiziranima u kontinuitetu od ranih 70-ih do kasnih 80-ih godina za Galeriju suvremene umjetnosti (današnji MSU) u Zagrebu, filmskim plakatima za autore kao što su Rajko Grlić i Lordan Zafranović, ali i referentnim umjetničkim projektima idejno bliskim Martinisovoj dizajnerskoj produkciji. Izložba uključuje i takozvane televizijske grafike (telope) koje je Martinis dizajnirao u suradnji sa Sanjom Iveković za Radioteleviziju Zagreb 70-ih. Kao i nedavna mini-retrospektiva Željka Borčića u HDD galeriji i retrospektiva plakata Gorkog Žuvele upravo održana u Galeriji umjetnina u Splitu, ova izložba također otvara i iznimno zanimljivu temu konceptualne umjetnosti i dizajna.

Za vrijeme trajanja izložbe, 17. svibnja u 11 sati, u prostorima Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka 3, održat će se predavanje Marka Goluba pod nazivom Ovaj plakat nije dobar plakat – Grafički dizajn i konceptualna umjetnost.

Kustosi izložbe: Marko Golub i Dejan Kršić
Postav izložbe: Marko Golub, Miranda Veljačić i Oleg Šuran
Grafički dizajn: Dejan Kršić i Oleg Šuran

Produkcija: HDD galerija

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback