Kukičaranje bakinih kvadratića: radionica + izložba

Objavio admin, 24/05/2023, pod: AKTIVIST, DRUŽENJE, EDUKACIJA, GALERIJA KLUBA KOCKA, IZLOŽBA

Galerija kluba Kocka (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) će 12. i 13. lipnja 2023. ugostiti Kukičarobnice, koje će predstaviti svoje radove i održati besplatnu radionicu kukičanja.

Bakini kvadratići poznatiji pod nazivom “granny squares” spadaju u jednu od najpopularnijih tehnika kukičanja i odličan način za iskorištavanje ostataka prediva. Na radionici će se učiti osnovne petlje potrebne za izradu jednog klasičnog kvadrata od središta prema van, umetanje boja i spajanje više kvadratića, što vam na posljetku daje temelje za izradu raznoraznih predmeta. Izrada klasičnog bakinog kvadratića ne zahtjeva puno vremena ni za početnike ni one “s dvije lijeve ruke”, potrebno je samo malo inspiracije, motivacije i dobre volje!

Uz radionicu ćete imati priliku vidjeti radove Kukičarobnica koji ilustriraju kreativnu i raznovrsnu primjenu bakinih kvadratića u modi i uređenju doma.

O AUTORICAMA:
Pod nazivom “Kukičaranje” krije se suradnja triju Kukičarobnica sa svojim brandovima (Volareva, Pletela i Kali’s), a nastala je početkom ove godine sa željom oživljavanja interesa za kukičanje i kukičane proizvode kroz njihovu raznovrsnu primjenu u svakodnevici, ali i mogućnosti izražavanja stilova kroz kukičanu odjeću i modne dodatke.

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE:
Zbog ograničenog broja sudionika, na radionicu je potrebno prijaviti se na mail kaliscrochet@gmail.com

ORGANIZACIJA:
Udruga Aktivist

VODITELJICA GALERIJE:
Katarina Duplančić, mag.educ.art.hist.

ZAHVALE:
Koalicija udruga mladih, Multimedijalni kulturni centar

Rad udruge Aktivist podržava Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback