Marin Kanajet: Osnovat ćemo dalmatinsku društvenu banku sjemena

Objavio admin, 10/01/2022, pod: INFO ZONA, PERMAKULTURA DALMACIJA

Permakultura, praktičan dizajn održivih sustava i globalni društveni pokret za stvaranje lokaliziranih i otpornih zajednica, bila je tema 29. epizode podcasta „U Zoni“. Marin Kanajet, predsjednik udruge Permakultura Dalmacija, s Josipom Škiljom razgovarao je o permakulturnom pristupu te najavio osnivanje dalmatinske društvene banke sjemena i otkrio potencijalne lokacije prvog splitskog urbanog vrta.

– Posaditi stablo je dobro, a posaditi stablo smisleno, s nekim ciljem, je još bolje – istaknuo je Marin govoreći o nastojanjima da kroz aktivnosti udruge uvijek ponude širi kontekst. Objašnjavajući osnovne razlike permakulturnog i konvencionalnog uzgoja upozorio je da je konvencionalni uzgoj samo naizgled jednostavniji i isplativiji.

Također, pričao je o pozitivnim iskustvima održavanja edukacija u školama te je pohvalio zainteresiranost splitskih učenika za kompostiranje, sadnju i uzgajanje. Na samom početku razgovora, prisjetio se šoka koji je doživio kada je bez ikakvog predznanja završio tečaj permakulturnog dizajniranja i proširio vidike.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta „U Zoni“ te na audio platformama Spotify i Podbean.

Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback