Mimika Orchestra u Domu mladih

Objavio admin, 07/04/2022, pod: AMFITEATAR, DRUŽENJE, GLAZBA, IZVEDBENI PROGRAM, KLFM

KLFM – Radio u zajednici slavi 10 godina radija, povratak na koncerte i Prvi maj! Sa ponosom i zadovoljstvom, najavljuju veličanstveni događaj i splitsku premijeru u savršenom prostoru Amfiteatra Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) – Mimika Orchestra, 01. svibnja 2022., 21h.

Mimika Orchestra, avangardni jazz-world ansambl, nastao u Londonu s trenutnom adresom u Zagrebu, pod kreativnom palicom multiinstrumentaliste i skladatelja Maka Murtića, prepoznat je svojim osebujnim spletom tradicionalne glazbe i specifičnih modaliteta i ritmova suvremenog jazza, promišljenog scenskog nastupa do koljena vjernom zadanom konceptu. Murtić je kroz orkestar upoznao publiku s utopijskim društvom na Marsu, prapovijesnom migracijama iz Afrike ili poganskim slavenskim pogrebnim obredima.

Mimika je i jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazza jasnog stava o pitanjima kao što su socijalna pravda, ljudska suradnja i jedinstvo i to je jasno vidljivo u glazbenom jeziku i scenskoj igri, stvarajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i zajednice.

Mimika trenutno izvodi svoj novi album, Altur Mur, koji tek treba biti objavljen na etiketi orkestra, Rika Muzika uz prethodni album Divinities of the Earth and the Waters. Oba albuma spajaju se u specifičan skup suvremenog pogleda na lokalne balkanske mitove i tradicije u impresivnoj insceniranoj predstavi koja evocira izgubljene i skrivene svjetove.

Mimika Orchestra u amfiteatru Doma mladih, s još nejasnim preporučenim mjerama, ali sa svakako ograničenim brojem karata. Način distribucije i mjesta za kupnju karata po cijeni od 70Kn u pretprodaji i 90Kn na dan koncerta biti će objavljeni uskoro, ali svakako preporuka da mailom na info@klfm.org osigurate svoju ulaznicu.

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti KLFM10, obilježavanja 10 godišnjice KLFM – Radia u zajednici. Aktivnosti su podržane sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback