Nakon cirkusa

Objavio Tonči, 01/03/2018, pod: FILM, novosti, POZITIVNA SILA

U srijedu, 14. ožujka s početkom u 17:30 u Kinoteci Zlatna vrata Kino Cirkus donosi američki dokumentarac o životu klasičnih cirkuskih umjetnika pred odlaskom u mirovinu.

Paralelno s uspjehom blockbuster mjuzikla “The Greatest Showman”, Kino Cirkus donosi vam američki dokumentarac o životu klasičnih cirkuskih umjetnika pred odlaskom u mirovinu.

Život tadašnjih klasičnih cirkuskih umjetnika ispod big topa fizički i psihički je izrazito zahtjevan i sve manje unosan. Što se događa kada umjetnici, upoznati samo s ovakvim načinom života, izgube bitku s godinama i moraju se nositi s novim izazovom – izvedbenom mirovinom? Dokumentarac redateljice Viveke Melvi istražuje strastvenu i životopisnu zajednicu umirovljenih i poluumirovljenih cirkuskih umjetnika koji žive u Sarasoti na Floridi. After Circus daje osvježavajući pogled na črvsto povezanu zajednicu cirkuskih umjetnika koji s toplinom i humorom dijele svoja životna iskustva i aktualne izazove…

Film se prikazuje na engleskom jeziku, s engleskim podnaslovima.
Ulaz je besplatan!

Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback