NMG@PRAKTIKA 2023. – poziv umjetnicima

Objavio admin, 15/06/2022, pod: IZLOŽBA, MAVENA, novosti

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2023. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA.

👾 Rok za prijave je 1. srpnja 2022.

👾 Poziv umjetnicima otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2023. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

👾 PRIJAVNI OBRAZAC:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe03…/viewform…

👾 Prijave će razmatrati vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, povjesničarka umjetnosti i kustosica Ivana Vukušić, povjesničarka umjetnosti Katarina Duplančić i dizajner Nikola Križanac.

👾 Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2022. godine na web stranici Mavene te ćemo prijavitelje_ce obavijestiti mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

👾 Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na mail: mavena@mavena.hr

👾👾👾 NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Domu mladih u Splitu. 2022. će biti deseta godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od 70 samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

👾 NMG@PRAKTIKA ARHIVA:
http://mavena.hr/category/nmg/

👾 Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Platformom Doma mladih, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Umjetničkom akademijom u Splitu, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture I medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback