NMG@PRAKTIKA_Manja Ristić / Aleksandar Lazar – Dobra voda

Objavio admin, 19/10/2022, pod: GALERIJA KLUBA KOCKA, GLAZBA, IZLOŽBA, MAVENA

U sklopu sound art festivala ISPOD BINE, u petak, 21. listopada 2022. s početkom u 20 sati u Galeriji kluba Kocka (Dom mladih Split) predstavit će se audio-vizualna kompozicija “Dobra voda”.

Dobra voda je audio-vizualna kompozicija nastala od 16 snimaka podmorja magične vale na otoku Silba, poznate po umjetničkoj komuni koja je krajem 70-ih i početkom 80-ih okupljala vinovnike alternativne kulture bivše Jugoslavije. U ambijentu skrivenog rajskog otoka stvarali su se temelji nove avangarde i novog vala, a 40 i više godina kasnije, Manja Ristić istražuje morfologiju okoliša Dobre vode kroz aleatoričke geste, zvučne intervencije i osluškivanje prošlosti.

Mikro-pokret bioma, salinitet, geomorfološki zapisi dalje se manifestiraju kroz magiju kimatike – oblika generiranih tretiranjem tonoskopa (kimatičke ploče) zvučnim talasima, koji formiraju višedimenzionalne vizualne uzorke. Materija kojom se umjetnik koristi u instalaciji Dobra voda su kristali soli. Aleksandar Lazar pristupa kompoziciji tehnikom senzitizacije zvuka vizualnim elementima, i uvodi nas u postepenu objektivizaciju sinestezije.
-Natasha Kadin

KUSTOSICA: Natasha Kadin
KUSTOSI PROGRAMA NMG: Katarina Duplančić, Natasha Kadin, Vedran Perkov
DIZAJN: Nikola Križanac
PRIJEVOD: Katarina Duplančić
DOKUMENTACIJA: Damira Kalajžić
POSTAV: Katarina Duplančić, Eugen Jeličić, Hrvoje Pelicarić, Franko Sardelić Kolinac
DONATORI: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split
MAVENU PODRŽAVA: Zaklada Kultura nova
ZAHVALE: KUM, MKC, PDM

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom Doma mladih, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržava Zaklada Kultura nova.
Više na linku: mavena.hr

Oznake:

RSS 2.0 | trackback