O Rozoj Budućnosti / Ana Kreitmeyer

Objavio admin, 02/06/2022, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Suvremena plesna predstava „O Rozoj Budućnosti” je koreografski rad plesnih umjetnica Ane Kreitmeyer i Zrinske Užbinec, a izvest će je Ana Kreitmeyer u Amfiteatru Doma mladih Split, u subotu 4.6.2022. s početkom u 20 sati.

Tijelo rastvara izvedbu strpljenjem.
Aktivno i pasivno, ali uvijek u pokušaju prilagodbe.
Gura sebe, gura prostor, gura koreografiju bez fizičkog doticaja.
Hrli prema nadolazećem.
I onda na nekom čvorištu izbije afekt – sjećanje, vrisak i veselje – stvarajući uvjete za dalje, za budućnost, iako horizont kontinuirano izmiče.

Ideja: Ana Kreitmeyer
Koreografija: Ana Kreitmeyer i Zrinka Užbinec
Izvedba: Ana Kreitmeyer
Prostor i vizual: Zrinka Užbinec
Kostim: Silvio Vujičić
Glazba: Strahinja Arbutina
Dramaturška refleksija: Goran Ferčec
Podrška: Igor Pauška, Matija Ferlin i Lana Hosni
Fotografija i dokumentacija: Sindri Uču
Produkcija: Ana Kreitmeyer u suradnji sa Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske

Prilagodba je strategija tijela u odnosu na proces mijene, na trenutak izmicanja uspostavljene matrice unutar koje bivamo, na suočavanje s nestalnošću. Promjene su oduvijek tu, ali njihova organska isprepletenost s ritmom vremena i prostora čini ih nevidljivima. U trenutku kada konstruirano i kontrolirano bivanje u ritmičkom okviru svakodnevice biva narušeno socijalnim, prostornim ili vremenskim ekscesima, kada strah i neizvjesnost naruše ustaljeni ritam, strategije tijela započinju proces kontinuirane prilagodbe, adaptirajući i dovodeći u suradnju vlastite ritmove s ritmovima koje prepoznaje kao prostor suradnje, sukoba, dijaloga, pregovora.

U koreografskom istraživanju O Rozoj Budućnosti, izvedba zadatak prilagodbe promišlja kroz adaptabilnost tijela u prostoru i širem okviru temporalnosti. Tijelo izvođačice pregovara sa zadatošću prostora kao poljem zajedničkog bivanja. Elementi u prostoru i sam prostor su-koreografiraju izvedbu, uspostavljajući polje objektivnosti u kojem su pozicije i odnosi tijela, koreografije, glazbe, svjetla, izvođačice u kontemplativnoj ravnopravnosti. Tijelo u zadatku kreće se unutar elemenata tog konstruiranog objektivnog polja pokušavajući, bez izravnog kontakta, stvoriti uvjete za izvedbu i njezino trajanje, i anticipirati prostor budućnosti u kojoj se horizont neprestano mijenja, a tijelo se prilagođava.

Projekt nastaje kroz rezidencijalne programe Mediteranskog plesnog centra, galerije Bužančić i Centra za kulturu Novi zagreb i Centra mladih Ribnjak uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.
__________________________
Rezervacije karata na plesnaudrugatiramola@gmail.com
Cijena ulaznice: 50 kn (prodaja sat vremena prije početka predstave)

Predstava igra u sklopu programa Mala škola suvremenog plesa, odnosno potprograma Muze(j)j plesa, u organizaciji plesne udruge Tiramola. Program je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH, a rad udruge podržava Zaklada Kultura nova. Partner programa je Multimedijalni kulturni centar Split.

Fotografija: Sindri Uču

RSS 2.0 | trackback