Od muhe do slona – interaktivna predstava za djecu (4+)

Objavio admin, 03/05/2022, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Predstava „Od muhe do slona“ u produkciji umjetničke organizacije „VRUM“, igrat će u Amfiteatru Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) i to u nedjelju, 08.5.2022. s početkom u 17 sati. Predstava je namijenjena djeci od 4 godine pa na dalje, a trajat će 50 minuta.

Predstava „Od muhe do slona“ je suvremena i interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju. Ova predstava postavlja VELIKA pitanja o MALIM stvarima. Što je malo, a što je veliko? Tko je mali, a tko veliki čovjek? Vodi nas na preslagivanje maštovite scenske slagalice koja pleše priče koje tijelo zna ispričati. Otvara svijet slobode i vidi stvarnost u dimenzijama i perspektivama koje odrasli putem izgube i zaborave, kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno, u igru, rastvara maštu pokretom. Govori o identitetu, odrastanju, i momentima kad smo “mali, ali smo veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali”. Govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama i o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju. Detaljno artikulira dijelove tijela tretirajući ih kao cjelinu i promatra ljudsko tijelo kao pozornicu i dozvoljava nam da tijelo i njegove mogućnosti, pa tako i nas same vidimo na posve nov način. I za kraj, predstava je podsjetnik da je svijet puno bogatiji, širi i dublji nego što ga obično percipiramo. Tako o predstavi kaže umjetnička ravnateljica Vrum-a, Sanja Tropp Frühwald.

U predstavi plešu Sunčica Bandić, Marko Gašparović i Linda Tarnovska, a režiju i koreografiju potpisuju Sanja i Till Frühwald.

Umjetnička organizacija VRUM je međunarodni kolektiv umjetnika iz različitih umjetničkih područja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice kolektiva. Svi članovi kolektiva rade na razvoju plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. U centru umjetničkog rada kolektiva je tijelo: višedimenzionalno tijelo, vokalizacija tijela, kretanje i promišljanje tijela, tijelo kao okvir za dijalog…

Unatoč tome što je suvremeni ples fokus VRUM-a, kolektiv aktivno radi na povezivanju suvremenog plesa i kazališta, vizualnih umjetnosti, glazbe i novih medija. VRUM traži novi jezik i nove načine izražavanja tijekom razvijanja svake produkcije. Zbog suradnje s umjetnicima iz različitih područja u zadnjih nekoliko godina iz VRUMa su proizašle plesne izvedbe, kazališne predstava, opera, koncerti i interaktivne instalacije.

Rad VRUMa iznad svega karakteriziraju humor, osjetljivost, beskompromisna iskrenost, joie de vivre, nekonvencionalna mješavina različitih tehnika i snažna volja za poticanje promišljanja. VRUM radi inovativno, interaktivno i inkluzivno.

Posljednjih godina, VRUM je stavio poseban naglasak na međugeneracijsku suradnju kako bi stvorili odvažne produkcije bez starosnih ograničenja, ali s jasnim i suptilnim političkim porukama koje rezoniraju s lokalnim zajednicama i različitom publikom.

Predstava igra u sklopu Tiramolinog programa “Muze(j) plesa” koji je potprogram “Male škole suvremenog plesa”.
Program “Mala škola suvremenog plesa” je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH, a rad plesne udruge “Tiramola” podržava Zaklada Kultura nova.

Program se realizira uz pratnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split.

Cijena ulaznice je 40 kn, a mogu se kupiti pola sata prije početka predstave.

Rezervacija ulaznica na: plesnudrugatiramola@gmail.com

Režija i koreografija: Sanja i Till Frühwald
Izvedba: Sunčica Bandić, Marko Gašparović, Linda Tarnovski
Glazba: Damir Šimunović
Kostimi i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Dizajn rasvjete: Marino Frankola, Saša Bogojević
Video: Davor Konjikušić

RSS 2.0 | trackback