Panel diskusija “Životne potrebe LGBTIQ osoba u Splitu”

Objavio admin, 24/10/2023, pod: OKRUGLI STOL, QUEERANARCHIVE

Platforma LGBT centra Split u srijedu, 25. listopada 2023., s početkom u 11 sati u prostorima LGBT centra Split (Ulica kralja Tomislava 8A) organizira panel diskusiju pod nazivom “Životne potrebe LGBTIQ osoba u Splitu”.

Tribina se temelji na provedenom istraživanju “Potrebe LGBTIQ osoba u Splitu”, autora Pavla Parunova, sociologa s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, a raspravljat će se društvenoj osudi, diskriminaciji i različitim oblicima nasilja kojima su izložene LGBTIQ osobe, pa i o nejednakom tretmanu koje LGBTIQ osobe trpe u javnim ustanovama i institucijama. Također, kao tema se nameće i nesklad između životne svakodnevice LGBTIQ populacije i zakonskih rješenja Republike Hrvatske, kojima se štite prava i slobode seksualnih i rodnih manjina, a koja se lako mogu pronaći primjerice u Zakonu o životnom partnerstvu, Zakonu o suzbijanju diskriminacije ili Kaznenom zakonu.

U panel diskusiji će sudjelovati:

1. Pavao Parunov, sociolog s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru;
2. Nikolina Banić, socijalna radnica u Hrvatskom zavodu za socijalnu skrb;
3. Tena Romani, psihologinja u psihološkom savjetovalištu LGBT centra Split.

Panel diskusiju će moderirati Mirjana Kučer, predsjednica Udruge Domine – Organizacije za promicanje ženskih prava.

Panel diskusija “Životne potrebe LGBTIQ osoba u Splitu” se organizira u okviru projekta “LGBT centar Split”, kojeg partnerski provode udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive. Projekt “LGBT centar Split” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

LINK ZA ISTRAŽIVANJE “Potrebe LGBTIQ osoba u Splitu”: https://drive.google.com/file/d/1C5gwdZq7YLWJSbiG4qwCUbHplATN1ORt/view?usp=sharing

Oznake:

RSS 2.0 | trackback