Perforacije u Domu mladih

Nakon uspješno završenog programa u Rijeci i Zagrebu, Perforacije sele na jug! Prva je postaja Split, gdje će se tijekom vikenda 25. – 25 lipnja održati predstava raSKRIVANJA autora Brune Isakovića, te Noć performansa.

Nakon uspješno završenog programa u Rijeci Zagrebu, Perforacije sele na jug! Prva je postaja Split, gdje će se tijekom vikenda 25. – 25 lipnja održati predstava raSKRIVANJA autora Brune Isakovića premijerno prikazana na zagrebačkom segmentu festivala, te Noć performansa i panel o upravljanju prostorima nezavisne kulturne scene.


Subota je na Splitskim perforacijama dinamična. Program se otvara u 20 sati u Domu mladih, solo izvedbom Nečastive koja se bazira na suodnosu disanja i fizičke tenzije te načinu na koji oni prožimaju tijelo u svakom trenutku, a koja je već gostovala u preko 20 država. U nastavku večeri gledatelji mogu čitati ulomke iz lektire u poslijednjem performansu Željka Zorice, 12 stolica, koji se održava u realizaciji njegove supruge Ane Zorice. Splitskoj ćemo publici predstaviti i video instalaciju “Pozdrav”, za koju je autorica Vesna Mačković osvojila ovogodišnju Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT. Prigodno, subotnji program završava glazbenim nastupom.

U nedjelju se program otvara panelom o upravljanju prostorima namjenjenim nezavisnoj kulturnoj sceni, a nastavlja predstavom raSKRIVANJA Brune Isakovića koja je netom doživjela svoju premijeru na zagrebačkim Perforacijama. Predstava tematizira odnos spram nagosti – ovisno o kulturnom kontekstu, porijeklu, odgoju, kao i razini inhibicije, na razotkriveno tijelo reagiramo bilo sramom, interesom, ravnodušnošću ili pak obrambenim mehanizmom zasićenim predrasudama.


Ulaz na sva događanja je besplatan uz prethodnu rezervaciju na mail: ulazniceperforacije2016@gmail.com

U Splitu i Dubrovniku program se održava uz podršku Mreže izvedbenih umjetbnosti, Gradskih ureda za kulturu i Ministarstva kulture. Festival se nastavlja 27. i 28. lipnja u Dubrovniku, a više o programu saznajte na facebooku

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback