Plakati Splitskog filmskog festivala 1996.-2018.

Objavio Tonči, 06/09/2018, pod: IZLOŽBA, MEĐUNARODNI FESTIVAL NOVOG FILMA SPLIT

U  ponedjeljak 10. rujna u 21 sat u Salonu Galić otvara se izložba koja donosi pregled plakata iz dva desetljeća postojanja Međunarodnog festivala novog filma.

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma najstariji je festival takve vrste u Hrvatskoj, koji je u više od dva desetljeća svog postojanja (i opstajanja) stekao reputaciju  jednog od najvažnijih međunarodnih festivala.  Međutim, možda je i stručnoj javnosti manje poznato da su plakate i kataloge za festival osmišljavali vodeći suvremeni umjetnici  hrvatske i međunarodne likovne scene  ( Gorki Žuvela, Neli Ružić, Zlatan Dumanić, Boris Ljubičić, Peter Bilak, Alem Ćurin, Jadranko Runjić, Duje Škaričić….) Iako je plakat kao umjetnička forma često odvojen od identiteta autora, ova izložba i popratni esej kustosice Anite Smolčić služi vraćanju glasa onim autorima koji su na svoj način obilježili povijest festivala i pridonijeli njegovoj neupitnoj kvaliteti i značaju.

Izložba u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika- Split  se otvara u  ponedjeljak 10. rujna u 21:00h u splitskom Salonu Galić (Marmontova 3- Split) i može se razgledati do 17. rujna 2018.( pon. – sub. 10:00 – 12:00  i 17:00 – 22:00 h ). Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture,Grada Splita, Splitsko–dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita. Ulaz na izložbu je besplatan, a Hrvatske željeznice će svima koji žele doći u Split razgledati izložbu osigurati 40% popusta na povratne karte vlakom.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback