PLATFORMAT 2023.

Objavio admin, 06/09/2023, pod: DOM MLADIH, NOVOSTI, PLATFORMA DOMA MLADIH, PLATFORMAT

PLATFORMAT 2023.
FESTIVAL NEZAVISNE KULTURE
| 4. – 7.10.2023. | Dom mladih Split |

Baš kao što postoje prave legende o nevjerojatnoj izdržljivosti žohara, upravo tako postoje i saznanja o nevjerojatnoj otpornosti organizacija koje djeluju u društveno-kulturnim centrima kao što je i sam Dom mladih:
“Slikovito rečeno, pripadnici tih inicijativa mogu preživjeti mjesecima bez vode, hrane i skloništa. Istovremeno su u stanju apsorbirati velike količine resursa u kratkom vremenu. To ih čini možda i najotpornijom vrstom u kulturnom sustavu.” – Ana Žuvela o organizacijama koje djeluju u društveno-kulturnim centrima.*

Vizual: Segor Garber

Cijeli program 11. izdanja PLATFORMATA otkrit ćemo uskoro!


Platforma Doma mladih je zagovaračka platforma na lokalnoj razini – neprofitna, nestranačka i participativna inicijativa za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade. Članice Platforme Doma mladih su Info zona, Kino klub Split, KLFM radio u zajednici, Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture queerANarchive, Kulturno umjetničko udruga Uzgon, Mavena – 36 njezinih čuda, Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse, Platforma 9.81 – institut za istraživanja u arhitekturi, Kolektiv Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret, Udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist, Udruga za suvremeni ples i pokret Tiramola, Pričigin, Skateboard klub Kolo, Underground Society, Momentum i Permakultura Dalmacija, Studio ¾.

Platformat se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita. Platformu Doma mladih podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

*Biblioteka Kultura nova (2018.) Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj. Zagreb: Zaklada Kultura nova

Oznake:

RSS 2.0 | trackback