Počinje sedmo izdanje Platformata!

U Domu mladih, od 30. studenog pa sve do 30. prosinca 2019., održava se sedmi  Platformat – festival nezavisne kulture i umjetnosti  u organizaciji Platforme Doma mladih.

Platformat će kroz mjesec dana uz bogate redovne programe nekolicine udruga prezentirati i nove rezultate, programe i istraživanja kao nastavak prošlogodišnjih tema – sjećanja o Domu mladih u memoriji različitih aktera, odnose između prostornih i infrastrukturnih specifičnosti u kontekstu kvarta u kojem se Dom nalazi (ali i grada Splita, pa i šire) te pronalazak fenomena nezavisne kulturne scene izgrađene oko Doma mladih. Ponovo će se otkrivati i transformirati prostor kako za stare, tako i za nove aktere na sceni i provesti velik broj pojedinačnih i suradničkih programskih aktivnosti.

Platformat kreće u subotu 30. 11. radionicama žongliranja za djecu u organizaciji udruge Hram u 10h, nakon čega isti dan u 18h  nastavljamo s programom Radio Dan&Noć, rođendanskom feštom i krunom godišnjih aktivnosti KLFM-a, sa zanimljivim teorijskim i praktičnim dijelom. U narednim danima slijede različiti formati radioničkih i prezentacijskih individualnih i zajedničkih programa udruga Kam Hram, Info zona, Kino klub Split, Kolektiva Style Force, udruge Aktivist, S.K.Kolo, ROOM 100, plesnih inicijativa Tiramola i KIP, Mavena, QueerAnarchive-a i Uzgon-a.

U programskom i tematskom smislu ističe se otvaranje izložbe i instalacije Klizanje u nepoznato / Sliding into the Unknown Ivana Marušića Klifa 12. 12. u 19h u Galeriji MKC-a. Ova izložba / instalacija prvotno je predstavljena i nagrađena na Praškom kvadrijenalu. Nastala je u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva, a splitsko izdanje organizira udruga Platforma 9,81 u suradnji s MKC-om i Hrvatskim dizajnerskim društvom. Klifov rad u kazalištu bavi se transformacijom prostornih i vremenskih okvira scenskog prostora i prostor čini aktivnim sudionikom izvedbe, oblikujući ga kao vibrantnu, kinetičku ekstenziju tijela i radnji izvođača.

Istu večer možete prisustvovati i otvorenju izložbe Dajane Džafo Prirodni okoliš u galeriji kluba Kocka u 20h u sklopu programa NMG@Praktika udruge Mavena.

Centralna događanja Platformata odvijat će se 20. i 21. prosinca. Program Ulica posebno je koncipirana tematska cjelina kojom se transformiraju donje etaže Doma mladih oživljavajući hodnik koji povezuje prostore od kluba Kocka do Skate parka. Ulica će biti otvorena 20. 12. i 21. 12., a posjetitelji će imati priliku učestvovati na brojnim radionicama, izložbama i društveno-zabavnim događanjima.

Također 21. 12. na katu galerije MKC-a u 21h otvorit će se izložba Tajni Split povodom prezentacije projekta „25 godina nezavisnog umjetničkog aktivizma oko Doma mladih”, medijsko-arhivski projekt promotora i arhivista splitske nezavisne scene Igora Mihovilovića i partnerskih organizacija, koji sistematizira više od dva desetljeća prikupljenih podataka i dokumenata povezanih s nezavisnom scenom grada Splita i fizički ih trajno pohranjuje u community arhiv dostupan u sklopu Platforme Doma mladih.

Ovogodišnji Platformat zatvorit će se Zvjerinjakom 27. 12. 2019 u Dvorištu kluba Kocka u organizaciji Aktivista i QueerAnarchive-a.
Čitav program s detaljnim opisima svih programskih aktivnosti možete pronaći na poveznici: >


Vizualni identitet osmislili su: Segor Garber i Noemi Bažon

Platformu Doma mladih podržava Zaklada Kultura nova. Dio aktivnosti provodi se kroz  projekt “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback