Ponovno kreće Kino Cirkus!

Objavio admin, 04/06/2020, pod: FILM, ROOM 100

Nakon pandemijskih odgoda projekcija u ožujku, travnju i svibnju napokon najavljujemo prvu ovogodišnju projekciju Kina Cirkus! U četvrtak, 4. lipnja 2020. u 20:00 na starom mjestu – u Kinoteci Zlatna vrata – prikazat ćemo njemački dokumentarni film “Sizifov ples” o životu jednog od najpoznatijih žonglera, Ernesta Montega. Njemačka 1948. Ernest je imao 12 godina kad […]

Nakon pandemijskih odgoda projekcija u ožujku, travnju i svibnju napokon najavljujemo prvu ovogodišnju projekciju Kina Cirkus! U četvrtak, 4. lipnja 2020. u 20:00 na starom mjestu – u Kinoteci Zlatna vrata – prikazat ćemo njemački dokumentarni film “Sizifov ples” o životu jednog od najpoznatijih žonglera, Ernesta Montega.

Njemačka 1948. Ernest je imao 12 godina kad je vidio film Tonelli. Žongleri u njemu, Francis i Lottie Brunn, za njega su bili otkriće i u tom je trenu ovaj dječak znao čime se u životu želi baviti. Ono što nije znao je da su dvojac na ekranu, Francis i Lottie, zapravo bili njegov polubrat i polusestra. Dvadeset i pet godina nakon tog presudnog posjeta kinu, Ernest Montego, sada već velika žonglerska zvijezda, napokon upoznaje svog polubrata u Las Vegasu.

Film “Sizifov ples” istovremeno je i dirljiv i tužan. Pričajući priču o ovoj izuzetnoj obitelji zabavljača, film jasno pokazuje ono što se često zanemaruje: stupanj predanosti i količina vježbe koja stoji iza umjetnosti žongliranja. Samo takav pristup ostavlja na publiku dojam potpune kontrole nad gravitacijom – za samo nekoliko čarobnih trenutaka – uistinu Sizifov posao.
Film se prikazuje s engleskim podnaslovima. Kao i uvijek, ulaz na Kino Cirkus je besplatan.
Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.

Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

KONTAKT
E-mail: kinocirkuskinocirkus@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/kinocirkuscirkuskino
INS: https://www.instagram.com/kino.cirkus/

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback