Popravljaonica — “Ko to more popravit?!”

U 2023. Udruga Permakultura Dalmacija je odlučila napraviti još korak više u smanjenju otpada u našem okruženju. Jedan od koraka prema tome je organizacija Popravljaonice u svijetu poznatija pod imenom “Repair café”. Uskoro slijedi njeno drugo izdanje nakon uspješnog privijenca sredinom mjeseca siječnja.

Pridružite se u četvrtak 9.2. od 17 do 20 sati u prostoru Galerije kluba Kocka u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split)

Popravljaonica je zamišljena kao događaj na kojem ćete imati priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne, a donacije dobrodošle.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u ovaj obrazac za popravke na LINKU.

Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali će pomoći organizatorima kako bi znali što mogu očekivati od popravaka, ali i vama ako kojim slučajem nitko od volontera nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i “Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste, a nalazi se OVDJE.

Popravljaonica se planira održavati jednom mjesečno i za to će trebati što veći broj volontera/ki popravljača/ica pa vas molimo ako ste taj ili znate nekoga da im podijelite ovaj obrazac u kojem je poziv za iste OVDJE.

Što više popravimo manje ćemo (od)baciti.
——————————
Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija. Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr

RSS 2.0 | trackback