Popravljaonica – “Ko to more popravit?!”

Udruga Permakultura Dalmacija poziva da se pridružite u četvrtak 23. ožujka 2023. u 18 sati u prostoru Galerije kluba Kocka u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split) na trećem izdanje “Popravljaonice”.

Popravljaonica je zamišljena kao događaj na kojem ćete imati priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne, a donacije dobrodošle.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u ovaj OBRAZAC ZA POPRAVKE.

Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako nama da znamo što možemo očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od nas nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i “Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste, a nalazi se ovdje.

Ovaj puta događaj počinje u 18 sati i mole se svi koji imaju nešto za popraviti da dođu najkasnije do 19 sati jer organizatori ne žele zadržavati popravljače/ice volontere ako ne budu imali ništa za popravljati kao što se znalo dogoditi u prethodnim slučajevima.

Udruga Permakultura Dalmacija popravljaonicu planira održavati jednom mjesečno i za to će im trebati što veći broj volontera/ki popravljača/ica pa ako ste taj ili znate nekoga podijelite im ovaj obrazac u kojem je poziv za iste – OBRAZAC ZA PRIJAVU POPRAVLJAČA/ICA.

Što više popravimo manje ćemo (od)baciti.

RSS 2.0 | trackback