Kako povući EU sredstva za kulturu

Objavio Tonči, 15/09/2016, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, PLATFORMA DOMA MLADIH

Predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa i Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali održati će se u Beton kinu, Dom mladih Split u utorak 20. rujna s početkom u 10 sati. Kulturna i šira javnost upoznat će se s mogućnostima prijava svojih projekata na natječaje iz dvaju programa.

U suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Gradom Splitom, Platforma Doma mladih organizira predstavljanje potprogram Kultura iz programa Kreativna Europa  te Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali. Cilj predstavljanja informirati je kulturnu i šira javnost  o ciljevima i prioritetima dvaju programa, proračunu, te o vrstama poziva na koje hrvatske kulturne organizacije te udruge mladih i za mlade mogu prijaviti svoje projekte. Predstavljanje će se održati u Beton kinu, Dom mladih, Ulica slobode 28, Split, u utorak 20. Rujna s početkom u 10 sati.

 

U prvom dijelu izlaganja, prisutne će s glavnim značajkama potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) upoznati Anera Stopfer iz Deska Kreativna Europa (Ministarstvo kulture). Zatim će Maja Perucci iz Službe za pripremu, provedbu, praćenje i vrednovanje programa i projekata Europske unije informirati sudionike o pozivima Ministarstva kulture u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.
U drugom dijelu radionice bit će detaljnije predstavljena natječajna kategorija Projekti suradnje, kao jedna od kategorija unutar programa Kreativna Europa. Tom prilikom sudionici će se upoznati s informacijama o pisanju i prijavljivanju projekata kao i s tehničkim karakteristikama natječaja, a bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse.  

 

Program događanja:

 

10:00- 10:10 – Pozdravna riječ domaćina- Grad Split i Platforma Doma mladih

10:10- 10:30 – Program Kreativna Europa (općenito o Programu)

10:30- 11:00 – Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” (pozivi Ministarstva kulture)

11:00- 11:20 – Pitanja i odgovori

11:20- 11:40 – PAUZA

11:40- 12:50 Program Kreativna Europa- potprogram Kultura

(kako razvijati projekt za Program Kreativna Europa, tips & tricks)

12:50- 13:00 – Pitanja i odgovori

 

Predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa i Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali dio je festivala Platformat i kampanje koju Platforma Doma mladih provodi s ciljem afirmiranja Doma mladih kao prostora društveno – kulturnog centra nezavisne kulture i kulture mladih. Aktivnost se financira u okviru suradničke platforme Platforma Doma mladih koju financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog drustva kroz Tematski fond „Demokratizacija i razvoj civilnog drustva 2.0“. Program sufinancira Zaklada Kultura nova kroz Program podrške Razvoj suradničkih platformi u Republici Hrvatskoj. Program se realizira u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Grada Splita i Multimedijalnog kulturnog centra Split.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback