Poziv na sudjelovanje: Edukacija o društvenom utjecaju

Nakon radionice o sudioničkom upravljanju koju je u sklopu projekta Gradimo Dom zajedno održao Davor Mišković iz riječkog Drugog mora, iduća radionica pod vodstvom Stjepana Mikeca iz ACT Grupe dat će odgovore na pitanja što je društveni utjecaj, zašto se njime baviti, kako mjeriti i upravljati utjecajem, koji pristup upravljanju utjecajem imaju organizacije na terenu, a koji investitori i donatori.
Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti najkasnije do petka 17.5. putem poveznice OVDJE.

Mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem Doma mladih

grupe: 22.-24.5. ili 29.-31.5.

Različiti dionici posljednjih godina propituju učinkovitost investiranja privatnog i javnog/društvenog kapitala i provedbe projekata u različitim područjima. Jasne i vidljive, pozitivne i sistemske promjene su rijetke. Stoga mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem postaju teme od posebnog interesa. 
Ovom radionicom sudionici dobivaju odgovore na sljedeća pitanja – što je društveni utjecaj, zašto se njime baviti, kako mjeriti utjecaj i kako upravljati utjecajem, koji pristup upravljanju utjecajem imaju organizacije na terenu, a koji investitori i donatori. Sudionici će kroz radionicu biti upoznati s dosadašnjim pristupima i metodama upravljanja utjecajem te će raditi praktično na strategiji upravljanja društvenim utjecajem Doma mladih u Splitu. 

Po završetku radionice, polaznici će 

* razumjeti što je društveni utjecaj i zašto je važno baviti se njime,
* razumjeti proces i korake u mjerenju i upravljanju društvenim utjecajem,
* razraditi teoriju promjene i indikatore utjecaja na konkretnom primjeru Doma mladih i stvoriti temelje za upravljanje utjecajem,

* razumjeti povezanost utjecaja s Ciljevima održivog razvoja UN-a., 
* znati inicirati i koordinirati proces mjerenja društvenog utjecaja, prezentirati utjecaj te nalaze koristiti za poboljšanje organizacijskog upravljanja sa svrhom povećanja utjecaja.

 

Stjepan Mikec radi kao izvršni direktor u ACT Grupi, potpornoj organizaciji za poduzeća i organizacije civilnog društva s pozitivnim društvenim utjecajem. Na organizacijskom razvoju u praksi radi više od 15 godina počevši s nezavisnom kulturom i demokratskim/tehnološkim razvojem lokalnih zajednica. Trenutno mu je u fokusu razvoj inkubacijskih i akceleracijskih programa s komponentama edukacije, umrežavanja i financiranja za impact poduzeća u Hrvatskoj. Aktivno je sudjelovao u razvoju i jačanju društvenih poduzeća u ACT Grupi koja trenutno zapošljavaju preko 60 osoba i vodeći su primjer u regiji. Stjepan je mentor za strateško upravljanje, operacije u organizaciji, optimizaciju procesa i komunikacija, upravljanje društvenim utjecajem, upravljanje projektima.

Više o predavaču: https://hr.linkedin.com/in/stjepanmikec

Više o ACT Grupi: http://act-grupa.hr/

Više o edukacijama o sudioničkom upravljanju: Plan_rada_radionica
RSS 2.0 | trackback