Poziv na tribinu i radionice: “Predsjedanje RH Europskom unijom – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?”

Objavio admin, 06/04/2019, pod: EDUKACIJA, obavijesti

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost – CROSOL poziva Vas da sudjelujete na tribini „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“ koja će se održati 15.04.2019.g., u Splitu. Nakon tribine, održat će se i radionice o prilikama za financiranje projekata za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i područne samouprave kroz programe „Kreativna Europa“ i […]

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost – CROSOL poziva Vas da sudjelujete na tribini „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“ koja će se održati 15.04.2019.g., u Splitu.

Nakon tribine, održat će se i radionice o prilikama za financiranje projekata za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i područne samouprave kroz programe „Kreativna Europa“ i „Europa za građane“.

U siječnju 2020. godine Republika Hrvatska počinje s predsjedanjem Vijećem Europske unije, a Grad Rijeka preuzima naslov Europske prijestolnice kulture. Ova dva događaja velika su prilika da Hrvatska definira prioritete i poruke kojima se želi prezentirati te dati doprinos kulturnom i političkom kontekstu Europske unije. Iako oba događaja u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja. Hoćemo li u tome uspjeti? Što nam je potrebno da budemo uspješni domaćini?  Što točno znači predsjedati EU? Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja? Kako građani mogu utjecati na predsjedanje? U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a vezano za teme u kulturi i aktivnog europskog građanstva? Ovo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na tribini i radionicama:

Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?

  1. travnja 2019. godine

Beton kino, Dom mladih, Ulica Slobode 28, Split (južni ulaz)

Moguća je prijava isključivo elektroničkim putem pa molimo zainteresirane da ispune prijavnicu dostupnu ovdje do petka, 12. travnja 2019., do 13 h. Veselimo se razgovoru!

Puni tekst poziva:

POZIV Tribina i radionica o EU predsjedanju – ST

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback