Poziv za izlaganje: A post-socialist queer commentary

Objavio admin, 06/07/2020, pod: QUEERANARCHIVE

Kolektiv queerANarchive poziva queer umjetnike/ce da se prijave na poziv za izlaganje na grupnoj izložbi radnog naziva A post-socialist queer commentary koja će se održati 2021. godine u Domu mladih u Splitu. Manifestacija je dio programa qIZLOŽBE koji kolektiv provodi od 2013. godine, te je prva grupna izložba koja se organizira u sklopu ovog programa. […]

Kolektiv queerANarchive poziva queer umjetnike/ce da se prijave na poziv za izlaganje na grupnoj izložbi radnog naziva A post-socialist queer commentary koja će se održati 2021. godine u Domu mladih u Splitu. Manifestacija je dio programa qIZLOŽBE koji kolektiv provodi od 2013. godine, te je prva grupna izložba koja se organizira u sklopu ovog programa. Prijave su otvorene za sve umjetničke i aktivističke medije i formate, a želja nam je istražiti, isprobati i popularizirati kreativne metode i pristupe otpora autoritativnim političkim tendencijama, propitati hijerarhije i procese normalizacije koji utječu na queer živote. Teme kojima se želimo baviti su:

  • Promjene u tome kako se queer osobe identificiraju i kako grade svoje identitete, te veze afektivnih, seksualnih i erotskih obrazaca ponašanja i načina međusobnog povezivanja, zajedničkog života i izgradnje zajednice.
  • Životi queer osoba, s naglaskom na neprivilegirane, obilježene rodnim nasiljem, homo/transfobijom, ekonomskom nestabilnošću i društvenim asimetrijama u doba razvoja ekstremne desnice, mjera štednje i izolacije, povratka tradicionalnim vrijednostima i uspostavi autoritativnih konzervativnih režima.
  • Mogućnosti i modeli postojanja mnoštva queer života van zapadnjačkih paradigmi i neoliberalnih ekonomija, s posebnim naglaskom na specifičnosti queer života post-socijalističkih društvenih okruženja.

Prijave na poziv trebaju sadržavati koncept i tehnički opis rada, kratku biografiju prijavitelja/ice te fotografije, skice i/ili video zapise rada. Prijave se šalju putem maila, na queeranarchive@gmail.com, zaključno s 31. srpnja 2020. Prijave će ocijeniti tim kolektiva queerANarchive a prijavitelji/ice će biti obaviješteni o rezultatima sredinom kolovoza 2020.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback